Europa divizată: Primele cluburi uriaşe care refuză participarea în Superligă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Lewandowski poate avea probleme uriaşe, dacă Bayern Munchen va accepta invitaţia de a participa în Superliga europeană
Robert Lewandowski poate avea probleme uriaşe, dacă Bayern Munchen va accepta invitaţia de a participa în Superliga europeană

Proiectul lansat, oficial, duminică seară, a aruncat continentul în aer! Urmează zile „fierbinte“, cu negocieri intense, în care va exista o singură miză: obţinerea unor sume de bani cât mai mari.

Fondatorii Superligii europene speră să mărească numărul echipelor implicate în proiect la 15, în următoarele zile. 

Deocamdată însă, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG, abordate de grupul „rebelilor“, au refuzat aderarea la noul proiect şi părăsirea Ligii Campionilor.

Ce riscă echipele care au iniţiat proiectul

*Jucătorii lor pot pierde dreptul de a evolua pentru echipele lor naţionale, în condiţiile în care şi FIFA se opune lansării Superligii europene.

*Pot fi excluse din campionatele lor naţionale, întrucât federaţia engleză şi Premier League, federaţia spaniolă şi LaLiga, federaţia italiană şi Serie A au condamnat şi ele proiectul anunţat.

*Pot pierde dreptul de a mai transfera jucători, fiind considerate nişte grupări care s-au „rupt“ de lumea fotbalului internaţional.

Cum va arăta Superliga europeană

*Va avea 20 de echipe la start. Cele 12 care au fondat-o la care ar urma să fie adăugate alte trei, în următoarea perioadă. Aceste 15 grupări vor fi prezente la fiecare ediţie. Alte cinci formaţii ar urma să se califice pentru fiecare stagiune, în funcţie de rezultatele obţinute în sezonul precedent. Din Europa de est, doar cluburile din Rusia sunt luate în calcul pentru o eventuală calificare.

*După modelul Ligii Campionilor şi Ligii Europa, partidele se vor juca la mijlocul săptămânii. Startul fiecărei ediţii se va da în luna august. 

*Cele 20 de echipe participante vor fi împărţite în două grupe de câte zece. Meciurile vor fi tur-retur.

*După terminarea fazei grupelor, primele trei clasate din fiecare serie vor ajunge în sferturi. Locurile 4-5 din fiecare grupă vor disputa un play-off tur-retur. Învingătoarele vor ajunge şi ele în sferturi. Fazele eliminatorii ale Superligii europene vor fi în dublă manşă.

*Finala competiţiei se va disputa în luna mai şi va însemna un singur meci.

Cele 12 cluburi care au înfiinţat Superliga europeană

*Manchester United

*Manchester City

*Arsenal

*Chelsea

*Tottenham

*Liverpool

*Juventus

*AC Milan

*Inter Milano

*Real Madrid

*Barcelona

*Atletico Madrid

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite