EXCLUSIV Năstase analizează jocul Simonei: „Nu mai are ce îmbunătăţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După finala turneului BRD Bucharest Open, fostul lider mondial a acordat un interviu, în exclusivitate, pentru adevarul.ro.

„Adevărul“: Ce părere aveţi despre victoria Simonei Halep? V-aţi aşteptat ca ea să o învingă pe Roberta Vinci?

Ilie Năstase: Normal, da, pentru că e şi mai bine clasată, a avut şi performanţa de la Wimbledon, dar a fost accidentată şi a avut probleme în primele două meciuri. Acum şi-a revenit, am văzut.

Cum vi s-a părut jocul Robertei Vinci? A fost pe măsura numărului 24 mondial?

E o jucătoare bună, o jucătoare completă. Ştie să facă şi scurte, iar celelalte fete nu prea ştiu. Ştie de toate, însă Simona a dominat cu loviturile din spate şi cu reverul de-a lungul liniei, care e cea mai bună lovitură a ei. A fost un meci bun, din păcate, s-a jucat foarte repede.

Aţi fost pe locul 1 în lume. Unde credeţi că ar trebui să lucreze Simona Halep pentru a-şi îmbunătăţi tehnica, astfel încât şi ea să ajungă pe locul 1 în lume?

Tenisul e un joc de încredere şi încrederea vine de la turneele mari. Ea trebuie să câştige un turneu de Grand Slam şi ştie şi ea asta. Dar nu cred că mai trebuie să îmbunătăţească ceva. Acum trebuie să fie în forma cea mai bună la un turneu de Grand Slam. E şi treaba cu tabloul, cu cine joacă în primele tururi, e foarte important să nu joace cu adversare puternice la început. Astfel, pe parcurs va ajunge să joace cel mai bun tenis în semfinală sau în finală.

Care credeţi că sunt atuurile Simonei Halep?

E o luptătoare, are o intuiţie foarte bună, ştie dinainte de unde vine mingea.

I-aţi dat vreun sfat înainte de finala de la Bucureşti?

Nu, nu are ea nevoie de sfaturile mele. Are o echipă, o are pe Virginia Ruzici cu care se înţelege foarte bine şi le merge bine.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite