EXCLUSIV Silviu Lung: „Moartea lui Costică Ştefănescu este o pierdere imensă pentru toată România”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul portar al Universităţii Craiova, Silviu Lung, coleg în echipa Craiovei Maxima cu Costică Ştefănescu, a precizat că regretă profund moartea fostului fundaş de fier al Universităţii, pe care l-a caraterizat drept un om echilibrat atât în teren, cât şi în afara lui.

Silviu Lung, coleg în echipa de aur a Craiovei Maxima cu Costică Ştefănescu, a precizat pentru "Adevărul" că disparţia fostului jucător al Universităţii este o veste tristă pentru toată România, nu doar pentru fotbalul autohton. "E regretabil ceea ce s-a întâmplat, sunt foarte trist, abia îmi mai găsesc cuvintele. E o pierdere uriaşă pentru România. Costică a fost un om foarte echilibrat, avea o verticalitate impresionantă, era un om minunat atât în teren, cât şi în afara lui. Nu pot să-mi dau seama de ce a recurs la acest gest, dar nu-l pot condamna, pentru că nu ştiu ce a fost în sufletul lui. Nimeni nu ştie cât a suferit Costică, de aceea eu nu pot judeca gestul lui. Transmit condoleanţe familiei îndoliate", a spus Silviu Lung.

Citiţi mai multe despre moartea lui Costică Ştefănescu:

FOTO Moartea lui Costică Ştefănescu, deplânsă la Eforie, locul unde se stabilise. Oamenii sunt şocaţi de sinuciderea marelui fotbalist şi antrenor

Fostul mare fotbalist Costică Ştefănescu s-a sinucis marţi, 20 august, aruncându-se de la balconul situat la etajul 5 al Spitalului Militar din Bucureşti, unde era internat pentru că suferea de cancer.

Adrian Mititelu deplânge moartea lui Costică Ştefănescu: „Era regele Craiovei. Fără el, oraşul nostru nu ar fi fost atât de cunoscut!“

Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, şi-a exprimat regretul pentru moartea prematură a lui Costică Ştefănescu, fost mare fotbalist al Craiovei Maxima, care s-a aruncat de la etajul 5 al Spitalului Militar din Bucureşti pentru a-şi curma suferinţa provocată de un cancer pulmonar.

Mircea Lucescu: „Costică Ştefănescu ar fi putut juca la orice echipă din Europa. A fost un fotbalist perfect“

Mircea Lucescu a fost antrenorul naţionalei României la Campionatul European din 1984, iar Costică Ştefănescu era căpitanul "tricolorilor".

Sinuciderea lui Costică Ştefănescu a produs stupoare printre foştii componenţi ai Craiovei Maxima: „Sunt bulversat, am rămas mut când am auzit!”

Dispariţia tragică a lui Costică Ştefănescu, fost mare jucător al Craiovei Maxima, care s-a aruncat de la etajul 5 al Spitalului Militaru din Bucureşti pentru a-şi curma suferinţa provocată de un cancer pulomonar, a stârnit compasiune în rândul foştilor săi colegi de la Universitatea Craiova.

Crescut de Steaua, consacrat la Universitatea Craiova şi retras de la FC Braşov. Povestea celui mai bun libero din fotbalul românesc

Se spune că fotbalul românesc a avut trei mari libero, Apolzan, Ştefănescu şi Belodedici, însă fostul căpitan al "Craiovei Maxima" a redefinit noţiunea de şef al defensivei.

"N-avea pentru ce să mai trăiască. Ajunsese la 35 de kilograme, el care fusese toată viaţa un bărbat adevărat. Ultima soţie nu l-a sprijinit". Mărturie şoc a unui apropiat al lui Ştefănescu

Costică Ştefănescu a ales să se sinucidă pentru că n-a mai suportat stadiul în care ajunsese din cauza cancerului pulmonar, care l-a măcinat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite