Există şi francezi nemulţumiţi: „Jocul echipei este o mizerie! În locul lui Deschamps aş pleca acasă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Didier Deschamps
Didier Deschamps

Franţa este noua campioană mondială la fotbal, câştigând al doilea titlu după cel cucerit acum 20 de ani pe teren propriu.

Există însă şi oameni care nu sunt deloc mulţumiţi cu ce au realizat francezii. Unul dintre ei, internaţionalul Ben Arfa, ignorat de Deschamps, a explicat de ce nu este entuziasmat de jocul Franţei.

"Bineînţeles că sunt foarte mulţumit de victoria echipei Franţei. Sincer. Acest succes este foarte bun pentru jucătorii angrenaţi în acest proiect, pentru Didier Deschamps, pentru staff, care au dat dovadă de consecvenţă şi inteligenţă până la sfârşit. Vreau să trec peste aceste emoţii legate de această victorie, pentru că sunt îngrijorat pentru iubitorii de fotbal. Sunt cu adevărat fericiţi? 

Ştiu că am de gând să şochez în contextul acestei sărbători naţionale. Nu voi ascunde: stilul de joc francez este destul de urât. Nu vreau ca acest stil să devină drept unul de referinţă în centrele de tineri fotbalişti ale cluburilor, pentru că există obiceiul de a copia viziunea de joc a campioanei mondiale. Desigur, recunosc că metoda este foarte eficientă şi bine aplicată. Echipa Franţei are un stil de joc prin care speculează adversarul, aşteptându-l să greşească. Nu este spectaculoasă, dar eficientă. 

Cred că e o mizerie! Având în vedere valoarea noastră, am putea fi mai îndrăzneţi. În locul lui Deschamps aş pleca, iar Zidane i-ar putea locul. Datoria lui ar fi să profite de potenţialul tehnic al jucătorilor şi să lase talentele să se exprime, să avem un joc frumos, la fel ca cel al brazilienilor", a explicat Hatem Ben Arfa în France Football.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite