Fanii handbalului din România, rugaţi să tacă! Ce a zis şeful federaţiei despre nemulţumirile lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tomas Ryde le-a lăsat în afara lotului pentru Mondiale pe Sorina Ţîrcă (Corona Braşov), a doua cea mai bună marcatoare din campionat, şi pe Laura Chiper, o jucătoare aflată în circuitul naţionalei din 2010, componentă a echipei care a luat bronzul mondial în 2015.

În contextul în care devine tot mai clar că Neagu nu va putea trage echipa după ea, ca în trecut, e tot mai bizară neincluderea Sorinei Tîrcă în lotul pentru Mondiale! 

O handbalistă tânără, de doar 20 de ani, care evoluează tot inter-stânga şi care ar fi putut să evolueze în locul lui Neagu. Mai ales că, spre deosebire de Cristina, Sorina e într-o formă excelentă, adunând 68 de goluri în actuala ediţie de campionat pentru Corona Braşov.

Din păcate, explicaţiile oferite de Ryde pentru neincluderea lui Tîrcă au fost, mai degrabă, neconvingătoare. Astfel, nu par foarte departe de adevăr zvonurile potrivit cărora jucătoarea de 20 de ani n-a fost selecţionată întrucât mama ei, Mariana Tîrcă, e în relaţii reci cu şefii FRH, în frunte cu Alexandru Dedu!

„Nu o să explic de ce nu convoc anumite jucătoare, asta e între mine şi ele. Sorina Tîrcă e o foarte bună jucătoare de atac, îmi place foarte mult cum joacă. Decizia e legată de tipul de jucătoare de care am nevoie pentru anumite posturi. Am nevoie de Bazaliu şi de Perianu în apărare. Sorina ar trebui să fie mai puternică fizic pentru a face faţă la nivelul unui Campionat Mondial. În viitor, Sorina va face parte din echipa naţională, cu siguranţă, dar nu încă. În acest moment, apărarea primează. A fost o decizie grea, dar a trebuit să o iau. Am convocat-o pe Seraficeanu pentru că la Laura Moisa (n.r. – fosta Chiper) n-am văzut îmbunătăţirea fizică pe care mi-o doream“, a spus Ryde. Iar şeful său i-a luat apărarea selecţionerului suedez pentru alegerile făcute. 

„Selecţia la echipa naţională nu e subiect de dezbatere publică. Sunt decizii luate de oameni îndreptăţiţi să facă acest lucru, iar federaţia, indiferent de lotul care va fi deplasat, va gira sută la sută aceste decizii“, a spus Dedu.

CITEŞTE ŞI:

Interviu tulburător: Un fost selecţioner al naţionalei de handbal, bolnav de cancer, a izbucnit în plâns la telefon

Programul României la Mondiale

*30 noiembrie: România – Spania

*1 decembrie: Senegal – România

*3 decembrie: România – Kazahstan

*4 decembrie: Muntenegru – România

*6 decembrie: România – Ungaria

*Primele trei clasate din fiecare serie vor avansa în cele două Grupe Principale

Lotul României pentru Campionatul Mondial din Japonia

Dedu (CSM Bucureşti), Dumanska, Ciucă (ambele de la Rm. Vâlcea) - portari

Florică, Băcăoanu, Zamfirescu (toate de la Rm. Vâlcea), Buceschi, Laslo, Bazaliu, Bucur (toate de la Corona Braşov), Udriştioiu (Dunărea Brăila), Pristăviţa (Gloria Bistriţa), Popa (Gloria Buzău), Perianu, Pintea, Neagu (toate de la CSM Bucureşti), Ostase (CSM Slatina), Seraficeanu (Minaur Baia Mare)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite