Fanii, din nou pe stadioane, în limita a 30% din capacitatea arenelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak

Guvernul României a decis ca suporterii sportului să fie lăsaţi din nou în tribune, dar doar în intervalul 05.00 – 21.00 şi doar cu certificat verde.

În şedinţa de Guvern de astăzi s-au modificat anexele nr. 2 şi 3 la H.G. nr. 1183/08.11.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, potrivit noilor reguli, competiţiile sportive se vor putea desfăşura cu spectatori în tribune, în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului, atât în spaţii închise, cât şi deschise.

Participarea la aceste activităţi este permisă doar pentru persoanele care deţin certificat verde, respectiv:

sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 1800-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Accesul spectatorilor în tribune este permis doar în intervalul orar 05:00 – 21:00. 

“Este o primă măsură în favoarea sportului, pe care noul guvern o adoptă din prima zi, după cea de reorganizare a MTS ca Ministerul Sportului. Desigur, este nevoie de multă responsabilitate şi pe mai departe. Este nevoie de respectarea măsurilor în vigoare şi de continuarea campaniei de vaccinare, pentru că doar aşa putem limita efectele negative ale acestei pandemii şi reveni spre normalitate”, a declarat Eduard Novak pe site-ul mts.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite