Fanii şi piloţii de drift vor planta o pădure în Giurgiu în onoarea eroilor de război

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Padure

Fanii Campionatului Naţional de Drift sunt invitaţi de piloţi, dar şi de mai multe asociaţii de voluntari, pentru a crea împreună Pădurea Eroilor Giurgiuveni. Nu mai puţin de 7.000 de copaci vor fi plantaţi pe 10 aprilie, iar fiecare va purta numele unuia dintre eroii căzuţi în războaiele mondiale.

Cei 7.000 de copaci pe care piloţii de drift şi voluntarii de la asociaţii i-au pregătit vor fi plantaţi pe un teren de două hectare din comuna giurgiuveană Vedea. "Este o primă acţiune pe care o pregătim dintr-un şir mai lung, iar susţinerea fanilor este esenţială, la fel ca pe traseul de concurs. Împreună putem  câştiga această bătălie. O facem pentru noi, pentru voi, pentru copiii noştri", au transmis piloţii.

Mai mult, fanii care se vor implica în campania de împădurire de la Vedea vor avea ocazia să discute cu piloţii despre motorsport, dar şi să admire una dintre maşinile oficiale RoDrift care va concuira în acest sezon competiţional. "Dincolo de motorsport, contează educaţia şi credem că prin educaţie, aducem un plus siguranţei rutiere. Nu vom planta doar copaci, dar vom vorbi şi despre maşini, competiţie şi siguranţa pe şosele", au mai afirmat campionii din drift.

Acţiunea de pe 10 aprilie este realizată cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Primăriei comunei Vedea, Romanian Drift Community (RoDrift), Centrului de Orientare şi Consiliere în Carieră din cadrul Academiei de Studii Economice (CCOC), Asociaţiei Studenţilor la Facultatea de Economie Agroalimentară şi a Mediului (ASEAM), Marsay, Asociaţiei Plantăm Fapte Bune, Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor Regina Maria Filiala Giurgiu şi a Direcţiei Silvice Giurgiu.

Astfel, la baza fiecărui copac va fi o plachetă cu numele unui soldat român care a murit pe front în cele două războaie mondiale şi care nu a beneficiat de un mormânt. "Este un gest simbolic. Va fi disponibilă şi o hartă interactivă, unde poate fi văzut numele fiecărui soldat şi copacul dedicat în onoarea acestuia", au transmis organizatorii acţiunii de împădurire a terenului de două hectare din comuna Vedea.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite