FCSB învinge, dar Gigi Becali părul îşi smulge: Vicecampioana a debutat în noul sezon cu o victorie pentru care a plătit scump

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Giurgiu, în faţa unui adversar de mâna a patra, chiar şi o echipă „antrenată“ de Gigi Becali din lojă a reuşit o victorie clară, dar una care a lăsat urme adânci.

Bilanţul european al cluburilor româneşti din acest sezon e, deocamdată, unul pozitiv. Craiova şi FCSB au învins în turul I preliminar al Ligii Europa, la două zile după ce campioana CFR Cluj a pierdut, în Kazahstan, în faţa celor de la Astana, în turul I preliminar al Ligii Campionilor.

Doar că atât CFR, cât şi Craiova şi FCSB au întâlnit adversare din lumea a treia sau chiar a patra a fotbalului european! 

La Giurgiu, formaţia bucureşteană şi-a măsurat forţele cu Milsami Orhei, locul 3 din Republica Moldova. Bogdan Andone, „secundul“ lui Gigi Becali, a început partida în următoarea formulă:

Vlad - Belu, I. Cristea, Planici, Roman- Oaidă, Nedelcu, Fl. Tănase (căpitan) - Man, Hora, Fl. Coman 

Victoria a fost obţinută la capătul unui meci dominat cap-coadă de bucureşteni, scor 2-0 (Fl. Tănase 12, 56). 

Doar că, inclusiv într-un meci lejer, FCSB a pierdut doi oameni. Mai întâi, a fost eliminat Filip (73), la doar nouă minute după intrarea sa pe teren în locul lui Oaidă! Apoi, Man, accidentat, a fost nevoit să ceară şi el schimbare, în minutul 79.

Chiar şi aşa, FCSB e ca şi calificată în turul II preliminar al Ligii Europa, înaintea returului de la Chişinău, programat pentru 18 iulie (ora 20.00).

Învingătoarea acestei „duble“ va juca în turul II preliminar al Ligii Europa, fie cu Alashkert (Armenia), fie cu FK Makedonia Skopje (Macedonia). Armenii au câştigat meciul tur cu FK Makedonia, scor 3-1, aşa că au prima şansă de calificare. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite