Federaţia Internaţională de Tenis a introdus Laver Cup în calendarul ATP! Ce reacţii au avut Federer şi Djokovic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laver Cup, turneul în care se înfruntă Echipa Europei şi Echipa Lumii, va face parte din calendarul ATP, a anunţat forul internaţional.

Turneul din septembrie, din Elveţia, nu va fi unul la care să se acorde puncte, dar va beneficia de susţinerea şi logistica de la celelalte competiţii ATP.

“Echipa Laver Cup este încântată de acest parteneriat cu ATP. Am sperat mereu să dezvoltăm Laver Cup în parteneriat cu lumea tenisului, iar certificarea de către ATP după două ediţii este o validare copleşitoare a viziunii noastre”, a declarat Tony Godsick, preşedintele Laver Cup, potrivit Reuters.

Federer, care a fost printre iniţiatorii acestei competiţii şi a militat îndelung pentru recunoaşterea ei, a declarat că este încântat de decizia diriguitorilor tenisului mondial  "Pentru că mă apropii de finalul carierei mele de jucător, este minunat să ştiu că Laver Cup va face parte din circuitul căruia i-am dedicat peste 20 ani din viaţă", a spus Roger.

Novak Djokovic, actualul lider mondial ATP, a fost pe aceeaşi lungime de undă cu elveţianul. "Laver Cup este o adev[rat[ s[rb[toare a tenisului. Ca pre;edinte al Consiliului juc[torilor din ATP sunt m\ndru că susţin această colaborare".

Primele două ediţii ale Laver Cup au fost câştigate de europeni. Anul trecut, printre participanţi s-au aflat Roger Federer, Novak Djokovici şi Alexander Zverev în Echipa Europei şi Nick Kyrgios, Kevin Anderson şi John Isner în Echipa Lumii.

2017 - Praga: Team Europe - Team World 15–9.
2018 - Chicago Team Europe - Team World 13–8.
2010  - A treia ediţie a competiţiei va avea loc în perioada 20-22 septembrie, la Geneva.

Mecanismul competiţiei

Fiecare echipă este formată din 6 jucători şi se joacă 12 meciuri în decurs de 3 zile (9 meciuri de simplu şi 3 de dublu). Pentru fiecare victorie se acordă un număr de puncte în funcţie de ziua în care are loc meciul (1 punct  în prima zi, 2 puncte în cea de a doua, 3 în ultima zi), iar prima echipă care ajunge la 13 puncte este declarată învingătoare.

Fiecare jucător joacă unul sau două partide de simplu şi cel puţin 4 dintre cei 6 membri ai echipei trebuie să ia parte în meciurile de dublu. Întâlnirile se dispută după sistemul cel mai bun din trei seturi, setul decisiv fiind de fapt un tiebreak până la 10

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite