Sport

articolul anterior articolul urmator

Federaţia Română de Fotbal declanşează o anchetă: Naţionala de tineret, implicată într-un scandal vulgar

8
13 Oct 2021 16:26:07
Autor: Amir Kiarash
Răzvan Burleanu, preşedinte FRF
Răzvan Burleanu, preşedinte FRF

Selecţionata Under 21, în fruntea căreia se află Florin Bratu, a fost, zilele trecute, într-un cantonament, la Marbella (Spania), unde a disputat şi un amical cu Mexic U21, pierdut cu 1-3. La revenirea în ţară s-ar fi petrecut un incident inadmisibil pentru o echipă naţională.

Totul a pornit de la un mail ajuns pe adresa redacţiei Digi Sport din partea unui cititor, care a dorit să-şi păstreze anonimatul. Astfel, mesajul e semnat doar cu iniţialele „MT“.
 
În textul primit de colegii de la Digi Sport se vorbeşte despre un comportament inadecvat al jucătorilor George Cîmpanu (21 de ani), Ştefan Baiaram (18 ani) şi Jovan Markovic (20 de ani). 
 
Ce scrie în mesajul trimis la Digi Sport?
 
*Mergeam agale prin duty free. Deodată foarte multă zarvă, voci din ce în ce mai gălăgioase. La un moment dat, auzim un şir de înjurături. I-am recunoscut pe Markovic, Baiaram şi Cîmpanu. Am rămas puţin uimit de comportamentul necivilizat aşa că am încercat să mă îndepărtez de ei.
 
*După decolarea avionului spitirele s-au mai calmat puţin. Băiatul din faţa mea, Cîmpanu, insista să se arunce în scaun necontrolat. Ba îl pălmuia pe cel din dreapta sa, ba pe cel din faţa sa. Înjurături adresate colegilor, care le acceptau ca pe nişte saluturi. Injurii rasiste la adresa lui Baiaram şi Markovic, dar îşi permit pentru că sunt prieteni. Distracţie maximă. Nimeni nu le spune nimic să se calmeze.
 
*O însoţitoare de zbor, româncă, care şi ea a fost abuzată de Cîmpanu şi Baiaram, vine spăşită şi îşi cere scuze în numele companiei pentru zborul cu probleme. Atenţie! Însoţitoarea de zbor era vizibil afectată de tot şi a încercat să îndulcească dimineaţa. Ieşind din avion, se vedea clar după cantitatea de mizerie lasată în urmă, unde începea şi unde se termina delegaţia României la fotbal U21.
 
*M-am mâhnit teribil. Sportul este o extensie a omului, deci trebuie mai întâi să fii om. Oare Messi sau Mbappe la fel se comportă pe avion? Dacă i-ar vedea cineva înjurând ca la uşa cortului, oriunde în spaţiul public, ar mai da autografe?
 
Cum a reacţionat Federaţia Română de Fotbal?
 
*Am luat act de eventualul incident care ar fi avut loc în avion la revenirea selecţionatei U21 la Bucureşti.
 
*Federaţia Română de Fotbal tratează cu seriozitate aceste incidente şi a demarat o anchetă internă. Indiferent de numele jucătorului, în cazul în care comportamentul său a fost unul inadecvat, se va acţiona în consecinţă.
 
*Educaţia este foarte importantă pentru Federaţia Română de Fotbal şi încercăm să evităm astfel de situaţii. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care FRF a implementat în octombrie 2019, la toate loturile naţionale, programul educaţional Football Management Skiils. Obiectivul este construirea noilor generaţii de tricolori cu jucători mai bine adaptaţi fotbalului profesionist, capabili să îşi consolideze stabilitatea financiară, expunerea media adecvată, să aibă un regim nutriţional sănătos, un echilibru mental, un comportament exemplar pe teren şi în afara lui şi un traseu sportiv în spiritul integrităţi.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Calinesteanu Costin
13.10.2021, 16:35:57

Ba' ma lasi cu limba asta flasca si verzuie.

+12 (12 voturi)
Ilie de la sculărie
13.10.2021, 20:14:49

Fotbalistul roman mediu este fan sosoaca in adancul sufletului, asta ii este nivelul.. o dejectie care dupa ce se lasa de fotbal ajunge sa faca foamea.

+12 (14 voturi)
leonard crassas
13.10.2021, 22:10:51

Fotbalistul roman de la nivelul de junior este invatat sa joace la pariuri sa joace jocuri de noroc sa consume bauturi alcoolice (eventual prafuri) si sa asculte manele . Nu au mentalitate de invingatori .Cand o echipa de futbol romaneasca pierde meci dupa meci, principalul obiectiv este sfintirea la biserica a jucatorilor Gandire de oameni inapoiati de evul mediu, si vrem sa fiim competitivi !!

+3 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
13.10.2021, 23:52:46

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
14.10.2021, 06:22:04

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările