Federaţia Română de Handbal caută un nou selecţioner. Cine poate fi succesorul lui Gheorghe Tadici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Tadici a renunţat la cârma naţionalei feminine de handbal, punând federaţia în dilemă în privinţa alegerii viitorului selecţioner.

Neîndeplinirea obiectivului la Europeanul de anul trecut (România şi-a propus să termine în primele 8, dar s-a clasat abia pe 9) şi apropierea iminentă a schimbului de generaţii au fost motivele care l-au determinat pe selecţionerul Gheorghe Tadici să se retragă de la cârma primei reprezentative. Decizia tehnicianului a fost acceptat imediat de federaţie, care acum trebuie să găsească un nou selecţioner. Tehnicianul demisionar i-a sugerat lui Alexandru Dedu, şeful FR Handbal, să mizeze pe continuitate, propunând varianta ca secunzilor săi, Bogdan Burcea şi Florentin Pera, să li se ofere o şansă.

“Când am revenit la naţională, am spus că mă oblig să las ceva în spate. Va fi decizia federaţiei, dar cred că ar fi foarte indicat să se continue cu cei doi antrenori tineri pe care i-am avut alături.  (n.r. Bogdan Burcea şi Florentin Pera). Eu sunt pentru continuitate”, a menţionat Tadici.

În ciuda propunerii lui Tadici, Dedu ia în calcul şi varianta de a aduce la naţională un selecţioner din afara ţării. Preşedintele federaţiei a recunoscut că va purta discuţii cu mai mulţi tehnicieni, printre care şi străini. “Acum urmează căutări pentru un nou antrenor, iar eu sunt dator ca în faţa Consiliului de Administraţie, la următoarea şedinţă, care va fi curând, să vin cu propuneri. Nu doresc să fac alte comentarii, pot să spun doar că pe listă poate fi şi un antrenor străin”, a declarat preşedintele federaţiei.

Potrivit unor informaţii neoficiale, o variantă de selecţioner ar fi Tone Tiselj, care acum este "principal" la HCM Baia Mare. Avantajul său este că Baia Mare ar fi dispusă să-i achite integral contractul dacă va fi numit antrenor al României. Printre alte nume vehiculate să-l înlocuiască pe Tadici ar fi danezul Jakob Vestergaard, directorul tehnic la CSM Bucureşti sau Mariana Târcă, fostă antrenoare la Oltchim şi Rulmentul Braşov.

Argint mondial cu Tadici selecţioner

Gheorghe Tadici a condus în îndelungata sa carieră de trei ori naţionala României (1994-1995, 2005-2008 şi 2012-2015). Cel mai de succes mandat a fost al doilea, când tricolorele au devenit vicecampioane mondiale (2005). De remarcat a fost şi locul 4 obţinut la Mondialul din 2007 şi, de asemenea, calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing, unde România s-a clasat pe locul 7.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite