Sport

articolul anterior articolul urmator

Federaţia Română de Schi Biatlon nu ţine cont de nimic şi se răzbună orbeşte pe schioarea Ania Caill. Şi Mihai Covaliu, şeful COSR, e implicat

5
26 Jan 2022 16:28:44
Autor: Nicolae Ion
Ania Caill
Ania Caill

Federaţia Română de Schi Biatlon a refuzat un loc suplimentar la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, obţinut la schi alpin de Ania Caill, a anunţat sportiva pe Facebook.

”Federaţia Română de Schi Biatlon împreună cu Comitetul Olimpic Sportiv Român au refuzat locul suplimentar. Această decizie este o mare lipsă de respect faţă de valorile sportive şi olimpice, faţă de sportivi, faţă de culorile ţării. Să nu duci la Olimpiadă pe cei mai buni şi să privezi Lotul Olimpic de încă un sportiv calificat este inadmisibil. Cu decizia asta au renunţat inclusiv la o bursă olimpică suplimentară pentru Olimpiada din Milano 2026. Locul suplimentar adus României a fost după 4 ani de muncă şi sacrificii enorme. Asta este dovada clară a rezultatelor mele care m-au urcat în clasamentul mondial. Asta este replica cea mai bună la spusele avansate de Puiu Gaspar. Da, am progresat enorm de 10 ani încoace, şi da rezultatele mele la probele de viteză sunt de admirat şi ironia este ca s-ar fi putut profita de asta”, a subliniat schioarea, aflată în conflict cu conducerea Federaţiei de profil, preluată de news.ro.
Sportiva a afirmat că este dezamăgită de preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, mai ales că a avut încredere în acesta,”greşeală pe care o voi regreta toată viaţa me”. ”Despre COSR, nu am cuvinte să îmi exprim extrema dezamăgire pe care o simt. În special către domnul Covaliu. Mi-aţi promis acum 4 ani că totul va fi bine şi ca voi fi în programul «samurai» organizat pentru Beijing. Greşeala mea a fost că am avut încredere în dvs, o greşeală pe care o voi regreta toată viaţa mea. V-am crezut şi mi-aţi luat patru ani din viaţă, patru ani în care am suferit zi de zi din cauza unui sistem defect care nu ajută sportivii, patru ani în care a trebuit să mă zbat la fiecare obstacol aruncat pe drumul meu de către propria mea ţară... Sunt dezgustată să văd că răutatea şi incompetenţa învinge în România. Cei care au contribuit direct sau indirect la aşa sistem, sunteţi absolut toţi nişte complici. Oameni buni, vă rog să vă treziţi, să vă zbateţi pentru valorile voastre. Suntem în 2022, avem voie să credem, să vorbim, să ne zbatem pentru un viitor mai bun, mai frumos, mai sănătos”, a mai scris schioarea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

marinescu nick
26.01.2022, 17:05:28

Daca e adevarat,sper ca cei ce au facut mizeria asta sa sfarseasca la lada de gunoi. Si aia fizica,si la cea a istoriei. Nu ne mai vindecam ca natie,orice am face.....cat despre Covaliu,se cam stie ca traieste dupa zicala" afara e vopsit gardul,inauntru e leopardul".

+7 (9 voturi)
alexx ionita
26.01.2022, 18:01:01

Covaliu este interesat de performantele copilului sau la scrima (Dinamo) si mai piutin de situtia sportului Romanesc.

+5 (5 voturi)
OmTacut2
27.01.2022, 03:41:42

Pacat de eforturile si anii pierduți de aceasta talentata sportiva. Cat despre cei care i-au pus betze in roate demonstrează inca odată ca sportul profesionist in Romania, in afara de tzurca numita pompos fotbal, nu are șanse de a dezvolta cu asemenea oameni la conducerea federațiilor sportive.

+6 (6 voturi)
Călugărul
27.01.2022, 06:01:27

Sportul a devenit cea mai mizerabilă activitate umană. Sportul s-a profesionalizat, adică, a intrat pe mîna bișnițarilor, s-a sofisticat, au intrat în joc banii, și nu puțini, ci de ordinul trilioanelor de dolai, euro, ... și ce mai vreți d-stră. Sportul, istoric vorbind, a avut o evoluție destul de comică; a început cu olimpiadele, și au sfîrșit cu campionatele; camnpionate de orice fel, cu divizii, cu clasamente, cu tot felul de case de pariuri, cu vînzări, cumpărări, transferuri, ... orgii! Sportul a fost transformat într-un spectacol din care se fac mulți, foarte mulți bani. Ca orice activitate umană, sportul a devenit un elefant, dintr-un țînțar. Competiții care mai de care, care sunt, sau nu sunt televizate. Dacă sunt televizate, se fac tot felul de licitații, cîștigă cel mai băștan, transmite toate meciurile unei ligi - ce mai contează care - pentru 500 de milioane de euro!, dar cei care vor să vadă meciurile trebuie să-și cumpere un vpn; dar, în același timp, companiile de cablu preiau canalul tv, și cei interesați (cu milioanele) mai dau 10 euro ca să vadă transmisia acelui canal tv! Milioanele curg! Cluburile se bat pentru cei mai buni sportivi, și dau zeci de milioane pentru orice vedetă. Oamenii se uită la televizor, devin suporteri, țin cu o echipă, fac totul ca să-i urmărească, și intră în acest malaxor al creierelor spălate. Sportul a devenit un fel de arenă de gladiatori, unde combatanții sunt, în general niște analfabeți, care au ca țintă : parvenirea. Toți oamenii caută să parvină. Cu toții sperăm să devenim ceva, și din acel ceva să ne asigurăm traiul cît mai îmbelșugat, și să scăpăm de această corvoadă a mersului la muncă, la servici, la job. Omul a urît, urăște, și va urî munca, job-ul. Cu toții ne-am, dori să nu mai muncim, să avem bani, mulți bani, și să ne ocupăm numai de ce ne place nouă. Dacă îi întrebi pe bărbați ce le plac cel mai mult, imediat o să-ți răspundă : femeile și sexul. Dacă le întrebi pe femei, ele îți vor răspunde că: grădinăritul, mersul la cumpărături, facebook-ul. You do the math! Revenind la sport, nu pot să spun decît că, această activitate umană a devenit ce mai mizerabilă activitate, demonstrînd încă o dată la ce nivel mizerabil a ajuns ființa umană, în această epocă a revoluției științifice. Vai de mama noastră de imbecili!

-4 (14 voturi)
Nicolai Barbulescu
27.01.2022, 06:13:51

Din pacate asa este, numai cine nu a avut copii la schi nu stie cate eforturi materiale si financiare depun parintii sa ajunga copii la performanta STATUL VREA REZULTATE FARA SA INVESTEASCA,Sportiva este nedreptatita de INCOMPETENTA SI PROSTIA CELOR DE LA FEDERATIE,cine nu stie nu toti sportivi care sau calificat merg la Olimpiade locul lor este ocupat de FUNCTIONARI FEDERATIILOR MERG SA SE PLIMBE PE BANI STATULUI altfel CUM SI MEARGA LA OLIMPIADE.

+6 (6 voturi)
Modifică Setările