Federer tremură pentru recordul suprem! Când poate deveni Djokovici cel mai mare jucător de tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Novak Djokovic va termina anul ca lider al clasamentului ATP pentru a 6-a oară în carieră şi va egala recordul absolut al lui Pete Sampras. Următoarea ţintă a sârbului, recordul de 310 săptămâni pe primul loc deţinut de Federer, este la doar 4 luni distanţă.

Anul 2020, influenţat teribil de pandemia de coronavirus, se poate spune că i-a aparţinut lui Novak Djokovici. Liderul ATP a adunat 39 de victorii şi doar trei înfrângeri, una dintre acestea fiind descalificarea de la US Open, şi a triumfat la patru turnee, Australian Open, competiţiile Masters 1000 de la Cincinnati şi Roma, precum şi turneul de la Dubai. Datorită acestui parcurs, sărbul va termina pentru a 6-a oară un sezon de tenis pe primul loc în clasamentul mondial şi va egala recordul lui Pete Sampras, cel care a reuşit acelaşi lucru în ani consecutivi, în perioada 1993-1998.  

Poate şi mai impresionantă este însă statistica conform căreia, cu o singură excepţie, din 2007 încoace, Djokovic a încheiat sezonul de tenis de fiecare dată în top 3. Singura dată când sârbul nu ajuns pe podium a fost în anul 2017, când mai multe probleme la umăr şi cot, care l-au forţat să ia o pauză de câteva luni, l-au trimis pe locul 12.

Ceilalţi doi mari jucători încă activi, Rafael Nadal şi Roger Federer, au terminat anul pe locul I ATP de câte cinci ori.

Cu gândul la recordul absolut

Djokovici este foarte bine poziţionat să doboare şi recordul de săptămâni în fruntea clasamentului ATP, 310, deţinut de Roger Federer. Sârbul, care are acum 293 de săptămâni ca lider ATP, nu a minimizat deloc importanţa acestui obiectiv pentru el. ,,Trofeele Masters nu sunt prioritatea mea. Vreau să intru în istorie ca numărul 1 mondial cu cele mai multe săptămâni petrecute în clasamentul ATP şi voi face tot ce pot ca lucrul acesta să se întâmple”, a declarat Djokovic într-un interviu pentru publicaţia Sportski Zurnal din Serbia, citat de treizecizero.ro 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite