Final demenţial de sezon: Cum arată situaţia în principalele campionate din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zidane ştie că viitorul său pe banca Realului depinde de câştigarea titlului
Zidane ştie că viitorul său pe banca Realului depinde de câştigarea titlului

În Spania, cu trei etape înainte de terminarea campionatului, asistăm la cea mai strânsă luptă pentru titlu, din ultimii ani. În Franţa, „miliardarii“ de la PSG sunt pe cale să rateze locul 1, în timp ce în Italia, Juventus e în afara locurilor de Liga Campionilor.

Nici că se putea un final mai atractiv de sezon, în trei dintre principalele cinci campionate de pe continent!

În afară de Germania şi Italia, unde Bayern Munchen, respectiv Inter Milano au rezolvat deja ecuaţia câştigării titlului, în Spania, Franţa şi Anglia lupta continuă. Cu două precizări: 

*1. În Serie A, unde Inter şi-a asigurat primul titlu după 11 ani, finalul sezonului prezintă un dramatism ieşit din comun, deoarece Juventus, campioana ultimelor nouă ediţii, riscă să rateze Liga Campionilor! 

2. În Anglia, Manchester City e virtual campioană, chiar dacă a ratat îndeplinirea obiectivului, din punct de vedere matematic, încă din weekend-ul trecut, după ce a fost învinsă de Chelsea, scor 1-2, în avanpremiera finalei Ligii Campionilor.

VAR a arunctat La Liga în aer

De departe cel mai încins sfârşit de campionat are loc în Spania. Iar duminică seară, partida Real Madrid - Sevilla (2-2) a pus gaz pe foc, în această luptă pentru supremaţie, cu două faze, în decurs de câteva secunde.

Concret, în minutul 74, la scorul de 1-1, după un corner executat de Sevilla, cei de la Real au scăpat pe contraatac. Mingea a ajuns la Benzema, care a sprintat, a intrat în careul oaspeţilor şi părea că a fost oprit prin fault de portarul Bono. Penalty pentru Real? Nu! S-a acordat 11 metri pentru Sevilla! Asta deoarece, arbitrii din camera VAR au observat un henţ comis de Eder Militao, în propriul careu, la cornerul executat de Sevilla. Penalty-ul a fost transformat de Rakitici (78) şi, chiar dacă Hazard a egalat printr-o deviere norocoasă (90+4), de acum Real nu mai are prima şansă la titlu, aşa cum ar fi fost, dacă ar fi învins, duminică seară.

Ultimele trei etape din La Liga vor fi sufocante! În acest moment, Atletico e favorită la titlu. Echipa lui Diego Simeone e campioană, dacă bate tot până la final. Dar având în vedere cât de strânsă e situaţia, e posibil ca, după ultima rundă, să avem mai multe echipe la vârful clasamentului, la egalitate de puncte. În acest caz, departajarea se va face, în primul rând, după meciurile directe. Aici, Real Madrid e în avantaj, atât în duelurile cu Atletico, cât şi în partidele cu Barcelona. Atletico, în schimb, are avantajul duelurilor directe cu Barcelona. În fine, catalanii stau cel mai prost la acest capitol, având rezultate mai bune doar în duelurile cu Sevilla, formaţie care are şanse minime la locul 1. Practic, Barcelona poate lua titlul, doar dacă va acumula mai multe puncte, comparativ cu Atletico şi Real.

Iată cu cine vor juca primele trei clasate din La Liga, în ultimele trei runde:

*Atletico Madrid: Sociedad (mâine, acasă), Osasuna (16 mai, acasă), Valladolid (23 mai, deplasare)

*Real Madrid: Granada (joi, deplasare), Bilbao (16 mai, deplasare), Villarreal (23 mai, acasă)

*Barcelona: Levante (astăzi, deplasare), Celta Vigo (16 mai, acasă), Eibar (23 mai, deplasare)

Neymar

Neymar (PSG) tocmai a semnat prelungirea contractului până în 2025

PSG, bani cheltuiţi degeaba

Dacă în Spania, în lupta pentru titlu, sunt angrenaţi granzii campionatului, în schimb, în Franţa, perspectiva pierderii locului 1 de către Paris Saint-Germain e cu adevărat şocantă. Campioană în şapte din ultimele opt ediţii - Monaco a terminat pe 1, în sezonul 2016-2017 - PSG are nevoie de un miracol pentru a detrona liderul Lille, în cele două runde rămase. 

Duminică seară, parizienii au remizat cu Rennes, în deplasare, scor 1-1, rezultat care le-a dinamitat şansele la titlu. Pierderea campionatului ar fi o altă contraperformanţă, după eliminarea din Liga Campionilor, în semifinale, după „dubla“ cu Manchester City. 

Iată cu cine vor juca Lille şi PSG, în ultimele două etape:

*Lille: St. Etienne (16 mai, acasă), Angers (23 mai, deplasare)

*PSG: Reims (16 mai, acasă), Brest (23 mai, deplasare)

Ronaldo

Cristiano Ronaldo (Juventus) e pe picior de plecare, având şanse să se întoarcă la Real Madrid

Juve, ameninţată de dezastru după un deceniu

În fine, în Italia, campionatul rămâne în atenţia iubitorilor fotbalului, chiar dacă titlul s-a acordat deja, Inter asigurându-şi locul 1. 

Sfâşiată de AC Milan, duminică seară, scor 0-3, la Torino, Juventus e în afara primelor patru locuri, care duc în Liga Campionilor. Ultima dată când Juventus a ratat prezenţa în această competiţie a fost în sezonul 2010-2011. Atunci, echipa s-a clasat chiar pe 7 şi a ratat cupele europene!

2011 e anul în care Lille a luat ultimul titlu. Echipa a mai câştigat campionatul, în două rânduri, în 1945-1946 şi 1953-1954.  

La Liga, etapa a 35-a

1. Atl. Madrid 77 de puncte

2. Real Madrid 75p

3. Barcelona 75p

4. Sevilla 71p

5. Sociedad 56p

Ligue 1, etapa a 36-a

1. Lille 79 de puncte

2. PSG 76p

3. Monaco 74p

4. Lyon 73p

5. Marseille 56p

Serie A, etapa a 35-a

1. Inter 85 de puncte

2. Atalanta 72p

3. AC Milan 72p

4. Napoli 70p

5. Juventus 69p

Premier League, etapa a 35-a

1. Man City 80 de puncte

2. Man. United 70p*

3. Chelsea 64p

4. Leicester 63p

5. West Ham 58p

*Are un meci mai puţin disputat

Bundesliga, etapa a 32-a

1. Bayern 74 de puncte

2. Leipzig 64p

3. Wolfsburg 60p

4. Dortmund 58p

5. Frankfurt 57p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite