Finala Ligii Campionilor: 68 de persoane reţinute / Reacţia ministrului francez de Interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Forţele de ordine au reţinut 68 de persoane înainte, în timpul şi după finala Ligii Campionilor, disputată, sâmbătă seară, la Paris, informează lequipe.fr.

Bilanţul, comunicat duminică, la ora locală 01.20 (02.20), la sediul central al poliţiei din Paris, este unul "provizoriu" şi face referire la tot parcursul zilei, la Paris, în zona fanilor echipei Liverpool, la Saint-Denis, în zona suporterilor formaţiei Real Madrid, şi în jurul Stade de France. 

În plus, din punct de vedere sanitar, Prefectura a raportat "238 de intervenţii ale pompierilor pentru răni uşoare", toate îngrijirile fiind acordate la faţa locului.

UEFA a explicat, într-un comunicat, că mii de suporteri au echipei Liverpool au blocat turnicheţii cu bilete false la intrarea pe Stade de France, ceea ce a dus la amânarea startului finalei Ligii Campionilor.

"În perioada premergătoare meciului, turnicheţii din zona de acces a fanilor echipei Liverpool au fost blocaţi de mii de suporteri care cumpăraseră bilete false. Acest lucru a creat o aglomeraţie de persoane care încercau să intre. Ca urmare, startul meciului a fost amânat cu 35 de minute pentru a permite accesul cât mai multor fani cu bilete autentice. Pe măsură ce numărul de spectatori din afara stadionului a continuat să crească după începerea meciului, poliţia i-a dispersat cu gaze lacrimogene şi i-a forţat să se îndepărteze de stadion. UEFA este solidară cu cei afectaţi de evenimente şi va continua să analizeze urgent aceste aspecte împreună cu poliţia şi cu autorităţile franceze, precum şi cu Federaţia Franceză de Fotbal", a precizat UEFA.

Aceeaşi explicaţie a oferită şi de ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin.

"Mii de «suporteri» britanici, fără bilete sau cu bilete false, au intrat cu forţa şi, în unele cazuri, au abuzat stewarzii. Le mulţumesc forţelor de ordine mobilizate în această seară, în acest context dificil", a scris Darmanin pe reţelele de socializare.

Real Madrid a câştigat, sâmbătă seară, pentru a 14-a oară Liga Campionilor, învingând în finala disputată pe Stade de France, la Saint-Denis, echipa Liverpool, scor 1-0 (0-0). Golul a fost marcat de Vinicius, în minutul 59.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite