Sport

articolul anterior articolul urmator

Finala Ligii Campionilor: 68 de persoane reţinute / Reacţia ministrului francez de Interne

4
29 May 2022 08:59:30
Autor: News.ro
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Forţele de ordine au reţinut 68 de persoane înainte, în timpul şi după finala Ligii Campionilor, disputată, sâmbătă seară, la Paris, informează lequipe.fr.

Bilanţul, comunicat duminică, la ora locală 01.20 (02.20), la sediul central al poliţiei din Paris, este unul "provizoriu" şi face referire la tot parcursul zilei, la Paris, în zona fanilor echipei Liverpool, la Saint-Denis, în zona suporterilor formaţiei Real Madrid, şi în jurul Stade de France. 

În plus, din punct de vedere sanitar, Prefectura a raportat "238 de intervenţii ale pompierilor pentru răni uşoare", toate îngrijirile fiind acordate la faţa locului.

UEFA a explicat, într-un comunicat, că mii de suporteri au echipei Liverpool au blocat turnicheţii cu bilete false la intrarea pe Stade de France, ceea ce a dus la amânarea startului finalei Ligii Campionilor.

"În perioada premergătoare meciului, turnicheţii din zona de acces a fanilor echipei Liverpool au fost blocaţi de mii de suporteri care cumpăraseră bilete false. Acest lucru a creat o aglomeraţie de persoane care încercau să intre. Ca urmare, startul meciului a fost amânat cu 35 de minute pentru a permite accesul cât mai multor fani cu bilete autentice. Pe măsură ce numărul de spectatori din afara stadionului a continuat să crească după începerea meciului, poliţia i-a dispersat cu gaze lacrimogene şi i-a forţat să se îndepărteze de stadion. UEFA este solidară cu cei afectaţi de evenimente şi va continua să analizeze urgent aceste aspecte împreună cu poliţia şi cu autorităţile franceze, precum şi cu Federaţia Franceză de Fotbal", a precizat UEFA.

Aceeaşi explicaţie a oferită şi de ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin.

"Mii de «suporteri» britanici, fără bilete sau cu bilete false, au intrat cu forţa şi, în unele cazuri, au abuzat stewarzii. Le mulţumesc forţelor de ordine mobilizate în această seară, în acest context dificil", a scris Darmanin pe reţelele de socializare.

Real Madrid a câştigat, sâmbătă seară, pentru a 14-a oară Liga Campionilor, învingând în finala disputată pe Stade de France, la Saint-Denis, echipa Liverpool, scor 1-0 (0-0). Golul a fost marcat de Vinicius, în minutul 59.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Ilie de la sculărie™
29.05.2022, 10:08:44

Saracii fani englezi.. cum sa nu le dea voie cu bilete false? Parca ei erau cu brexit, cu d'astea, ca UK e un loc mai bun in afara EU

-2 (2 voturi)
Curcubitaceu Progresist
29.05.2022, 13:04:00

Nu are nici cea mai mică legătură cu Brexitul. Oamenii nu și le-au falsificat ei și au vrut să intre cu ele ci pur și simplu și-au luat țeapă. Cand le-au achiziționat au dat banii pe ele ca fiind valide și abia când au ajuns la turnicheți s-a dovedit țeapa luată. Normal că o parte erau nervoși.. și tu și eu am fi la fel să -ti iei bilete de vacanță și când ajungi in aeroport să se dovedească că ar fi niște falsuri și că stai acasă. UEFA și autoritățile ar face bine să ia măsuri împotriva țeparilor de genul să nu se mai întâmple astfel de neplăceri. Că nu-ți place ție că au ieșit din UE, asta e partea doua. Ți-a scăzut nivelul de trai in urma Brexitului, ți -au luat boii de la bicicletă englezii când au plecat? nu știu.. este problema ta personală. Pe mine și majoritatea nu ne-a afectat câtuși de puțin că nu mai asculta englezii de Ursula...

-7 (9 voturi)
Ilie de la sculărie™
29.05.2022, 14:25:17

Probabil ai carente de alfabetizare daca ai inteles ca eu fac o legatura cu brexitul, am pus doar in context ca desi nu isi vad lungul nasului sunt din acelasi aluat ca media europeana. In acelasi timp, tu prin carentele de alfabetizare esti sub media romaneasca, ceea ce e tragic si semn de existenta bantuita de foamete. Adica.. "Curcubitaceu Progresist nu a apreciat comentariul lui Curcubitaceu Progresist acum 22 zile"

-1 (1 vot)
Curcubitaceu Progresist
29.05.2022, 16:24:19

Ești de la SRI de îmi urmărești activitatea pe forum ori unul de prin redacție care nu a mai avut loc la redactat articole și l-au băgat la mâncat lut pe forum? Ți-a trecut prin căpușorul ăla al tău că poate atitudinea asta, de a-mi da singur minus este fix de a lua la mișto tot ceea ce se întâmplă pe acest forum din motive pe care le intuiești și tu, probabil? Eu am explicat o chestie logică referitor la ce s-a întâmplat la acest meci. Nu e vina fanilor englezi, decat într-o foarte mică măsură. Autoritățile și UEFA sunt vinovăți. Este ca și cum ți-ai primi tu leafă in bani cash, falși. Ai tu aparat de verificat veridicitatea acelor bani? Nu! Cam așa a fost și cu biletele false. foarte ușor de judecat ba pe unul, ba pe altul. Mai greu este să ai puterea de pricepere a situației în profunzime. Inteligența nu s-a împărțit în mod egal între oameni iar celor cu care natura a fost zgârcită le-a dat brațe puternice să poată ridica piatra de jos și s-o arunce...If you know what I mean...

-8 (10 voturi)
Modifică Setările