„Fortăreaţa“ din Torino: Juventus scrie istorie în fotbalul italian. Recordurile echipei care poate lua al 6-lea titlu la rând

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Juventus a câştigat ultimele cinci ediţii ale campionatului italian şi, la cum merge echipa, doar un nebun ar paria împotriva torinezilor în această stagiune.

După 19 etape, „Bătrâna doamna“ are un avans de patru puncte faţă de locul 2, ocupat de AS Roma, dar şi un meci mai puţin disputat. Iar torinezii au debutat în 2017 cu un 3-0 categoric, acasă, cu Bologna, partidă care a intrat în istoria fotbalului italian. 

Graţie acestui succes, Juve a stabilit un nou record: 26 de meciuri câştigate la rând pe teren propriu în Serie A! Şirul a început la 4 octombrie 2015 şi, în această perioadă, campioana a marcat 62 de goluri acasă, primind doar nouă. De fapt, „Juventus Stadium“ e o adevărată „fortăreaţă“ de când torinezii au debutat pe această arenă în septembrie 2011. Bilanţul: 88 de victorii, 14 remize, trei înfrângeri, 229 de goluri marcate şi doar 54 primite.

Forţa celor de la Juventus în ultimii ani a dus la stabilirea mai multor recorduri, iar site-ul UEFA  a trecut în revistă cele mai importante dintre ele:

*100 de puncte – Juventus a încheiat 2016 ca fiind singura echipă din istoria fotbalului italian care a strâns 100 de puncte în Serie A într-un an calendaristic. Precedentul record era de 94 de puncte. 

*973 de minute – În martie, portarul Gianluigi Buffon a avut 973 de minute în care n-a încasat niciun gol în campionat, depăşind recordul lui Sebastiano Rossi (AC Milan) din stagiunea 1993-1994.

*11 meciuri fără gol luat – Această performanţă a fost atinsă la începutul anului trecut. Între 6 ianuarie şi 14 mai, torinezii n-au luat niciun gol în Serie A pe teren propriu.

Peste câţiva ani, ne vom uita la cifre şi atunci vom realiza cât de bună a fost actuala echipă. Massimiliano Allegri antrenor Juventus  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite