Fostul campion de tenis Bob Hewitt, care l-a avut adversar şi pe Ion Ţiriac, este acuzat de viol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul campion de tenis, Bob Hewitt, este acuzat de viol FOTO Getty Images
Fostul campion de tenis, Bob Hewitt, este acuzat de viol FOTO Getty Images

Fostul campion de Grand Slam Bob Hewitt, originar din Australia, a fost acuzat recent de viol şi de agresiune sexuală împotriva minorilor de către un tribunal din Africa de Sud, au anunţat avocaţii acestuia, citaţi de BBC.

Tenismenul urmează să se prezinte la proces în februarie 2015, informează procurorul Alwyn Griebenow, care a precizat de asemenea că fostul campion neagă toate acuzaţiile.

„Domnul Bob Hewitt este mulţumit că s-a stabilit o dată a procesului său. El a negat orice contact sexual sau orice fel de avansuri făcute presupuselor sale victime”, a declarat procurorul Alwyn Griebenow.

Tenismenul, în vârstă de 74 de ani, a fost acuzat că în anii 1980, atunci când lucra ca antrenor pentru copii la un centru african de tenis, a abuzat câteva dintre elevele sale. Potrivit sursei citate, Bob Hewitt ar fi violat două fete de circa 16 ani în anii 1980 şi o altă tânără minoră în anii 1994.

Bob Hewitt are în palmares nouă titluri de Grand Slam la dublu şi şase la dublu mixt, el avându-i ca adversari în anii 1979 pe Ion Ţiriac şi Virginia Ruzici. De asemenea, tenismenul Bob Hewitt a ajuns de trei ori în semifinalele de simplu masculin la Australian Open.

Fostul campion de tenis a obţinut cetăţenia sud-africana după ce s-a căsătorit cu persoană originară din această ţară.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite