Fotbal în luna mai? Un medic FIFA a explicat ce şanse sunt să se reia jocul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiano Ronaldo şi alte vedete ale fotbalului au ieşit din prim-plan în aceste zile
Cristiano Ronaldo şi alte vedete ale fotbalului au ieşit din prim-plan în aceste zile

În toată Europa, mai puţin în Belarus, sportul-rege a luat o pauză. Până când, nu ştie nimeni cu exactitate în acest moment. Se fac însă primele estimări.

UEFA a amânat Euro 2020 pentru 2021 (11 iunie - 11 iulie), iar FIFA a amânat tot ce a însemnat preliminarii pentru Mondialul din 2022. Vorbim despre partidele care, în mod normal, ar fi trebuit să aibă loc în luna martie.

Deocamdată, au fost avansate diverse date, începând cu luna aprilie, pentru reluarea campionatelor interne. În România, spre exemplu, o variantă optimistă prevede ca meciurile să se joace, începând cu 16 mai. Potrivit Digi Sport însă, care citează un medic FIFA care a vorbit pentru „Daily Mail“, această variantă e una nerealistă!

Michel D'Hooghe, şeful Comisiei Medicale FIFA, a spus că e de-a dreptul periculos să dai drumul la meciuri, peste două luni!

Ce a declarat Michel D'Hooghe?

*E mult prea devreme. Dacă reiei fotbalul la jumătatea lunii mai, asta înseamnă că trebuie să reîncepi antrenamentele cu două-trei săptămâni înainte. Eu n-am viitorul în mâinile mele, dar părerea mea e că asta nu e o idee bună. E, în mod cert, un mare risc de sănătate, având în vedere informaţiile pe care le avem astăzi.

*Nu pot judeca comportamentul altei ţări. Ceea ce pot să spun e că acest coronavirus nu va dispărea până în luna mai, chiar dacă e un regres puţin mai mare în unele ţări faţă de altele. Nu pot să spun, în mod realist, când ar putea reîncepe fotbalul. E o întrebare incredibil de dificilă pentru că nimeni nu ştie când apogeul coronavirusului va fi atins.

*Dar chiar şi dacă echipele vor începe să joace cu porţile închise, au nevoie să se antreneze cel puţin cu două săptămâni înainte. Asta însemană că oamenii vor intra în acelaşi vestiar, la duşuri, şi exact asta trebuie să evităm noi în acest moment. Dacă asta poate pune viaţa în pericol? Având în vedere ceea ce ştiu eu astăzi, cu siguranţă, e un risc, da.

*Trebuie să pui în balanţă factorii medicali şi pe cei economici. Ai de ales. Ce preferi? Banii sau sănătatea? Aceasta e cea mai acută întrebare a momentului. Dacă începi competiţiile fără să primeşti lumina verde a specialiştilor medicali, asta poate pune partea economică înaintea sănătăţii şi fix asta nu trebuie să se facă. Altfel, noi toţi am putea fi pedepsiţi.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite