Fotbalul se duce pe Mureş în jos: Liga I ar putea rămâne cu 13 echipe din această iarnă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ASA Târgu Mureş s-ar putea retrage din campionat în această iarnă, încă un semn al instabilităţii şi al devalorizării fotbalului românesc.

Când ne spunem că fotbalul românesc nu poate ajunge mai jos decât este,  apare mereu câte o ştire care ne contrazice.
După moda insolvenţelor, a echipelor care încep cu un deficit de puncte, Liga I ar putea înregistra o altă premieră: retragerea unei echipe în plin sezon. Aproape de abandon este ASA Târgu Mureş, formaţie care nu mai are acces la banii publici şi care funcţionează din inerţie.
Aflată în insolvenţă, gruparea mureşeană trebuie să încropească un plan de reorganizare cu care să se prezinte în faţa Tribunalului. Însă fără niciun suport material şi cu datorii curente care cresc pe zi ce trece,  ASA Târgu Mureş merge cu paşi repezi pe drumul Rapidului.

Chiar directorul sportiv al clubului, Daniel Stanciu, este cel care a lansat această ipoteză: ”Mesajul meu pentru Liga Profesionistă de Fotbal a fost că există şanse ca din ianuarie Liga I să rămână cu 13 echipe. Fiind în insolvenţă, trebuia pregătit planul de reorganizare până la finalul anului. Nu am reuşit să facem asta, nu am reuşit să plătim datoriile curente. Asta e. Nu sunt bani mulţi, dar pentru noi sunt importante datoriile, trebuie să plătim datoriile la stat. Liga I nu mai are imaginea unui campionat nici măcar mediocru. Trebuie să găsim înţelegere şi la Ligă şi avem nevoie de spijin din oraş. Dacă nu punem în practică un plan ancorat în realitate, ne va fi foarte greu. Nu putem accesa banii de la Consiliul Local, până nu trecem de planul de reorganizare. Dacă echipa se retrage după prima etapă din retur, toate echipele vor câştiga cu 3-0”, a spus Stanciu la Digi Sport.
În afara mureşenilor, în insolvenţă mai sunt Gaz Metan Mediaş, Pandurii  şi CFR Cluj. Dacă aceste trei cluburi trag speranţe că vor reuşi să se pună pe picioare cu ajutorul acestei proceduri, care elimină o parte din datorii, mureşenii sunt practic cu un picior în groapă.
După disputarea a 15 etape din Liga I, echipa ASA Târgu Mureş se află pe locul 13, penultimul, cu două puncte, după ce a început sezonul cu o penalizare de şase puncte. Chiar şi cu o situaţie financiară catastrofală, ASA a reuşit să o bată pe Dinamo şi să scoată un egal cu Steaua pe teren propriu.
Din Liga a doua s-au retras două echipe
Dacă situaţia de la Liga I e dezastrouasă, în eşalonul al doilea s-a căzut în ridicol. Mai întâi, s-a retras Şoimii Pâncota, formaţie care se prezenta la meciuri cu 9-10 jucători şi lua bătaie cu rezultate gen 17-0. Apoi, şi ACS Berceni şi-a anunţat retragerea. Echipa acumulase un singur punct, însă tocmai în meciul cu Pâncota, rezultat care a fost anulat. “S-a ajuns la capătul drumului şi la Berceni. Mai mult ca sigur nu se va mai merge mai departe! Vom înştiinţa FRF-ul. Nu e nici primul şi nici ultimul club care dispare din acest fotbal. Nu credem că se mai poate recupera vreun ban. Jucătorii nu au mai avut răbdare, aveau o lună restanţă, dar cei care ţin clubul nu au vrut să mai achite salariul pentru că nu s-au înregistrat rezultatele aşteptate. Vor fi jucători liberi după 31 decembrie”, a declarat Paul Terteleac, vicepreşedintele ACS Berceni, pentru Radio Sport Total FM.

Trebuie să găsim înţelegere şi la Ligă şi avem nevoie de spijin din oraş. Dacă nu punem în practică un plan ancorat în realitate, ne va fi foarte greu Daniel Stanciu, director sportiv ASA Tg. Mureş  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite