Sport

articolul anterior articolul urmator

Fotbalul intră în colaps în România: Clubul Rapid, în şomaj tehnic! Anunţul oficial

2
7 Apr 2020 16:01:28
Autor: Amir Kiarash
Ovidiu Burcă a confirmat decizia pentru site-ul oficial al clubului. FOTO: fcrapid.ro
Ovidiu Burcă a confirmat decizia pentru site-ul oficial al clubului. FOTO: fcrapid.ro

Pandemia de coronavirus „ucide“, treptat, sportul de performanţă, în condiţiile în care competiţiile sunt sistate, iar veniturile au dispărut.

După modelul adoptat de CSM Bucureşti pentru toate secţiile clubului, Rapid, ocupanta locului 6 din 20 în liga secundă, a intrat în şomaj tehnic. Anunţul oficial a fost făcut chiar de site-ul grupării giuleştene.
 
„FC Rapid a decis ca, din cauza situaţiei dificile prin care trece întreaga planetă, implicit fotbalul românesc, jucătorii, staff-ul şi membrii conducerii clubului nostru să intre în şomaj tehnic pe durata stării de urgenţă instituite de Guvernul României.
 
Klaus Iohannis, preşedintele României, a anunţat că starea de urgenţă, începută pe 16 Martie 2020, cauzată de pandemia de Covid-19, se va prelungi cu încă o lună, până pe 15 Mai 2020, astfel încât, cel puţin până la acea dată nu se va desfăşura nicio competeţie sportivă pe teritoriul ţării“, se anunţă în comunicatul clubului.
Le-am transmis jucătorilor, am avut discuţii cu ei, iar ei au răspuns foarte bine. Am decis ca toţi jucătorii şi oamenii din club să intre în şomaj tehnic, pentru a proteja clubul. Nu cred că este cineva absurd să nu înţeleagă situaţia critică prin care trecem.
Ovidiu Burcă preşedinte Rapid
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Kongo-Müller
7.04.2020, 19:41:20

In Romania nu exista nici un club de fotbal care sa poata supravietui 3 luni fara banii de la TV. Nici macar echipa interlopa inventata de un puscarias semianalfabet din Pipera. Singura solutie, trecerea la amatorism. Jucatorii pot lucra dimineata cu contract de munca si sa se antreneze dupa masa de 3 ori pe saptamana Duminica meci. Nivelul nostru fotbalistic este comparabil cu Malta, Feroe, Andorra ... de ce sa nu trecem la amatori, ca si acestia. Denis Man electrician, Florinel Coman la deratizare, Chiriches vanzator la Aprozar si Mumu Stoica la curatat canalizarea ...

Smeritu Pahomie
8.04.2020, 02:06:32

FOTBALUL romanesc si-asa e falimentar....colapsul ce mai conteaza....