Fotbalul s-a întors în Giuleşti: 5-0 pentru AFC Rapid! Câţi spectatori au încurajat echipa vişinie în liga a cincea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Juniorii Rapidului au învins o echipă de amatori
Juniorii Rapidului au învins o echipă de amatori

AFC Rapid, una dintre echipele care doresc a continua tradiţia „feroviară”, a debutat în Liga a cincea cu victorie categorică, scor 5-0.

Peste 1.000 de spectatori au fost duminică în Giuleşti la meciul dintre AFC Rapid şi SSC Rapid Băneasa.
Dacă oaspeţii n-au nicio legătură cu Rapidul, decât prin denumire, AFC Rapid este gruparea patronată de fostul director de marketing al clubului, Horia Manoliu, cu ajutorul din umbră dat de fostul finanţator George Copos.
Suporterii au părut că îmbrăţişează şi recunosc această echipă, de vreme ce meciul a fost întârziat 10 minute pentru a permite accesul tuturor spectatorilor la meci. E drept că îmbulzeala nu a fost provocată de numărul uriaş de fani de la porţi, ci de proasta organizare.  În tribune au fost puţin peste 1.000 de suporteri, care au plătit 5 lei pe bilet şi au încurajat echipa antrenată de Mihai Iosif, care este şi antrenorul unei grupe de juniori republicani de la Rapid. De altfel, AFC Rapid este formată din foarte mulţi juniori, care au câştigat cu 5-0 partida cu SSC Rapid Băneasa, prin golurile marcate de Bărbălău, Berechet, Ioniţă şi Stancu (două).
AFC Rapid este doar una dintre echipele care joacă în alb-vişiniu şi doresc să fie considerate urmaşa grupării înfiinţate în 1923. Manoliu susţine că societatea sa deţine palmaresul clubului, invocând o clauză trecută de George Copos în actele prin care a cedat clubul, conform căreia „palmaresul revine la AFC Rapid în cazul desfiinţării FC Rapid”

Antrenorul AFC Rapid, Mihai Iosif, a declarat la finalul meciului că a încercat să arate că spiritul Rapidului nu a murit şi s-a arătat deranjat de faptul că unii rapidşti numesc echipa sa o clonă a grupării intrate în faliment. „Am încercat să arătăm prin meciul de azi că spiritul Rapidului nu a murit. Am avut în primul11 numai juniori de la Rapid, sută la sută. Nu a fost  nimic din altă parte, de la antrenor până la ultimul jucător am fost doar rapidişti. În ultimul timp aud mereu că suntem clone, clone. Cine e clonă aici? Repet, suntem 100 la sută rapidişti. Celor care spun că adevăratul Rapid este la tribunal, le transmit că noi aşteptăm ca acel Rapid să se salveze, iar această echipă va deveni satelit”, a declarat Iosif la finalul partidei.

Aseară, tot în Liga a cincea, CFR Mişcarea Feroviară a jucat pe terenul Electroaparataj cu Millanetto, echipa vişinie fiind antrenată de Vasile Caciureac, fost jucător rapidist şi soţ al lui Vali Ionescu, preşedintele Clubului Sportiv Rapid. AFC Rapid şi CFR Mişcarea Feroviară nu se vor întâlni în meci direct, pentru că fac parte din serii diferite.
Show la Ploieşti, Cluj şi Galaţi
Deşi evoluează în ligile inferioare, echipe precum Rapid, Petrolul, „U” Cluj, Oţelul sau Farul adună mai mulţi spectatori decât marile forţe ale Ligii I. În Liga a patra prahoveană, Petrolul 52 a avut peste 5.000 de oameni în tribune la meciul cu Brebu, scor 4-1. 3.000 de spectatori au fost şi la victoria lui U Cluj, scor 12-0, cu Unirea Trietenii de Jos, tot în liga a patra.
O altă echipă susţinută de fani, Suporter Club Oţelul, s-a bucurat de prezenţa a 2.000 de spectatori la victoria cu 6-1 în meciul cu Victoria Independenţa din liga a patra gălăţeană. Fanii au şi donat înainte de meci şi s-au strâns 3.200 de lei.
.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite