FOTO Australian Open 2015: Simona Halep, “flacăra violet” de la Melbourne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
simona halep foto ap

Halep a “hipontizat-o” pe Karin Knapp în primul tur al Australian Open şi a primit ca bonus un culoar mai acessibil spre semifinale.

Simona Halep a jucat în deschiderea primului Grand Slam al anului, Australian Open, pe Rod Laver Arena, cel mai însemnat teren de pe complexul Melbourne Park.
Cu un echipament nou, în nuanţe de violet, Simona Halep a trecut de Karin Knapp, o tenismenă născută în nordul Italiei, aproape de popoarele germanice, din care pare a-şi fi tras şi seva. 

Masivă, bine clădită, Knapp a reuşit să-i pună probleme Simonei în startul meciului, când s-a şi desprins la două jocuri distanţă. De la 2-0 pentru Karin, Halep a trecut “la butoanele” partidei şi cu ajutorul adversarei, care a ratat câteva puncte din apropierea fileului, hipontizată parcă de renumele jucătoarei noastre. Cu break a început italianca şi setul al doilea, dar scenariul s-a repetat şi Simona a pus punct partidei după 86 de minute, scor 6-3, 6-2.
Cifrele partidei reflectă realitatea din teren, în sensul că cele 26 de greşeli neforţate ale Simonei se “traduc” printr-un un joc mai puţin strălucit al locului 3 mondial. Rămân însă rezultatul şi atitudinea potrivită a lui Halep, care avea nevoie de această victorie “ de serviciu” pentru a-şi intra în mână. De altfel, românca s-a declarat mulţumită cu ce a realizat la prima apariţie într-un Grand Slam: “Am avut emoţii înaintea meciului, dar mă bucur că am putut câştiga în două seturi, sunt fericită pentru asta şi aştept meciul următor. Forehandul meu nu a funcţionat prea bine azi, dar sunt convinsă că voi juca mai bine data viitoare", a spus Simona, la interviul de pe teren.


Debut perfect a şaptea oară
Odată cu victoria de ieri, Halep a bifat cel de-al şaptelea Grand Slam consecutiv în care nu se împiedică în runda inaugurală. Începând cu Wimbledon 2013, Simona a trecut mereu de turul întâi, iar la Australian Open 2015 a jucat pentru a treia oară “în deschiderea” unui turneu major, pe arena centrală.  “M-am simţit bine, deşi poate este mai greu să fii relaxată când vezi atâta lume. Dar sunt bucuroasă că am jucat pe Rod Laver Arena şi am câştigat", a mai spus Halep.

simona halep foto ap

Următoarea adversară a Simonei a avut "boala sărutului"

Cum arată traseul lui Halep spre semifinale

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite