FOTO De la „leul Willie” la „tatu - bola Fuleco”. Toate mascotele Cupei Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fuleco îi va încânta pe brazilieni
Fuleco îi va încânta pe brazilieni

Tradiţia mascotelor Cupei Mondiale a apărut în 1966, odată cu Willie. Gândite astfel încât să reprezinte ceva din specificul ţării gazdă, mascotele au fost create pentru a aduce un zâmbert competiţiei.

WILLLIE a fost mascota CM din 1966 (Anglia).Willie era un leu simpatic, având pe tricou drapelul englez care a purtat noroc ţării gazdă, Anglia devenind campioana mondiala în 1966.
JUANITO a fost mascota CM din 1970 (Mexic). Juanito reprezenta un băiat îmbrăcat în echipamentul Mexicului, purtând un sombrero.
TIP & TOP au fost mascotele CM din 1974 (RFG). Tip şi Top erau doi băieţi veseli, îmbrăcaţi în echipamentul Germaniei de Vest, fiind practic două jumătăţi. Pe tricoul lui Tip scria “WM” (Weltmeisterschaft) iar pe tricoul lui Top “74″
GAUCHITO a fost mascota CM din 1978 (Argentina). Gauchito un gaucho (cowboy sud-american) al pampasului argentinian purta o pălărie tipică, avea un bici în mână şi era îmbrăcat în echipamentul ţării gazdă.


NARANJITO a fost mascota CM din 1982 (Spania). Naranjito reprezinta portocala spaniolă care zâmbeşte larg, având o minge în mână.
PIQUE a fost mascota CM 1986 (Mexic). Pique era un ardei iute mexican, posesor al unei uriaşe mustăţi tipic mexicane şi avea un sombrero.
CIAO a fost mascota CM din 1990 (Italia). În opinia specialiştilor, Ciao era o mascotă prea simplă.
STRIKER a fost mascota CM din 1994 (SUA). Striker repezenta un câţel cu o minge şi a ajuns mascot oficială prin votul americanilor.
FOOTIX a fost mascota CM din 1998 (Franţa). Footix era un impunator cocoş îmbrăcat în culoarea albastră, culoare pe care o regăsim în echipamentul “Les Bleus”.
ATO, KAZ şi NIKA au fost mascotele CM din 2002 (Coreea de Sud şi Japonia). Ato, Kaz y Nik erau  niste creaturi generate de computer. Ato este antrenorul, Kaz si Nik sunt jucatorii, intr-un sport SF si el, numit “atomball”.
GOLEO a fost mascota CM din 2006 (Germania). Goleo era un leu  care purta un tricou alb cu negru având scris pe el numarul “06″.
ZAKUMI a fost mascota CM din 2010 (Africa de Sud). Zakumi înfăţişa un simpatic leopard al cărui nume era compus , “Za” însemnând “Africa de Sud” iar „kumi” - “10″
FULECO va fi mascota CM din 2014 (Brazilia) şi reprezintă un "tatu-bola",  mamifer pe cale de dispariţie care atunci când este ameninţat se închide ermetic şi seamănă cu o minge de fotbal. Numele Fuleco e o combinaţie a cuvintelor "futebol" (fotbal) şi "ecologia" (ecologie), dorindu-se, cu ocazia Cupei Mondiale, ca oamenii să fie încurajaţi să protejeze mediul înconjurător.

mascote
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite