FOTO Lumea a ajuns ca într-un film SF: Cum a arătat singurul fotbalist care a evadat din Arabia Saudită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gomis a marcat pe bandă pentru Al-Hilal, după ce, în trecut, a jucat şi pentru Galatasaray
Gomis a marcat pe bandă pentru Al-Hilal, după ce, în trecut, a jucat şi pentru Galatasaray

Coronavirusul a paralizat viaţa normală şi aproape că a anulat orice fel de călătorie între state. Fără voia lor, mulţi oameni au ajuns „captivi“ şi în această categorie intră şi sportivii care activau în străinătate.

Dacă lumea trece printr-o pandemie după mai bine de o sută de ani, în schimb, în zona Orientului Mijlociu răspândirea coronavirusului vine după un alt caz similar, izbucnit în 2012. Atunci, un alt virus, MERS (Middle East respiratory syndrome), a făcut ravagii printre ţările afectate puternic fiind şi Arabia Saudită.

Probabil, de aceea, acum, după pandemia de coronavirus, saudiţii au luat repede măsuri drastice. Printre ele s-a numărat şi închiderea graniţelor. Drept urmare, şi aeroporturile s-au închis şi toate zborurile s-au anulat! Din această cauză, Răzvan Lucescu şi stafful său au rămas blocaţi la Riad, deşi campionatul s-a întrerupt la mijlocul lunii martie şi nici nu se va mai relua prea curând!

Totuşi, s-a găsit soluţia „evadării“ pentru un singur fotbalist străin care activează în Regat. Vorbim despre francezul Bafétimbi Gomis (34 de ani). Acesta a avut un sezon excelent sub comanda lui Răzvan Lucescu: 14 goluri în cele 21 de meciuri jucate în campionat. Mai mult, a contribuit decisiv, cu un gol, la câştigarea Ligii Campionilor Asiei de către Al-Hilal în luna noiembrie.

Drept răsplată, conducătorii ţării i-au permis să părăsească Arabia Saudită cu un avion personal cu destinaţia Franţa. Iată ultima fotografie cu Gomis, înainte ca acesta să se urce în aparatul de zbor:

Gomis
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite