FOTO Cel mai bun titlu de ziar după ce Ajax a aruncat Ronaldo afară din Ligă: Cifrele „vorbesc“ de la sine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ajax, cu o medie de vârstă de 25 de ani, a arătat cel mai frumos joc de la tiki-taka încoace şi l-a lăsat pe Cristiano Ronaldo în afara semifinalelor Ligii Campionilor pentru prima dată după nouă ani.

UEFA visa la o finală Juventus – Barcelona, adică la o confruntare între Ronaldo şi Messi, însă „gaşca nebună“ de la Ajax a stricat un scenariu cu un potenţial uriaş de marketing!

Iar după ce s-a întâmplat, marţi seară, pe „Allianz Stadium“ din Torino, Cristiano Ronaldo şi colegii săi nici n-au ce regreta. Au fost depăşiţi, clar, la toate capitolele de Ajax, o echipă evident mai bună, care a practicat un joc încântător care poate fi descris cel mai bine folosind un termen inventat chiar de un olandez, Ruud Gullit: „Sexy football“. Să lăsam cifrele să „vorbească“.

*Performanţa „lăncierilor“ e cu atât mai impresionantă cu cât Juventus a abordat manşa secundă având un bilanţ devastator în „dublele“ europene după o victorie sau o remiză în prima manşă: 59 de calificări din 61 posibile!

*Ajax a fost condusă din teren de fundaşul Matthijs de Ligt, cel mai tânăr căpitan din istoria echipei. Prin golul său din minutul 67, el a mai intrat o dată în istorie: la 19 ani şi 246 de zile a devenit al doilea cel mai tânăr fotbalist olandez care a marcat într-o partidă eliminatorie din Liga Campionilor. Pe primul loc se află un fost fotbalist al lui Ajax, Noordin Wooter (19 ani şi 237 de zile), cu golul său din aprilie 1996 în poarta celor de la Panathinaikos.

*Ajax e prima formaţie ajunsă în semifinalele Ligii Campionilor care a pornit în competiţie jucând trei tururi preliminare. Gruparea din Amsterdam şi-a început parcursul în acest sezon al Ligii în iulie 2018 şi a trecut, pe rând, de Sturm Graz (5-1 la general), Standard Liege (5-2 la general) şi de Dinamo Kiev (3-1 la general).

*Ajax e prima echipă care în acelaşi sezon de cupele europene câştigă atât pe terenul lui Real Madrid, cât şi pe cel al lui Juventus, două formaţii care au împreună 25 de finale în Cupa Campionilor / Liga Campionilor.

*Din sezonul 2009-2010 nu se mai întâmplase ca Ronaldo să nu atingă semifinalele Ligii! Acel sezon e ultimul în care Real Madrid (cu Ronaldo în echipă) a ieşit înainte de semifinale, în optimi, după o „dublă“ cu Lyon. Semn că „divorţul“ Real Madrid – Ronaldo s-a terminat prost pentru ambele părţi.

Liga Campionilor, sferturi, retur

Astăzi, ora 22.00

Man. City – Tottenham (0-1 în tur)

Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Plus

Porto – Liverpool (0-2 în tur)

Digi Sport 2, Telekom Sport 2, Look Sport

Ieri

Juventus – Ajax 1-2 (1-1 în tur)

Cr. Ronaldo 28 / Van de Beek 34, De Ligt 67

Barcelona – Man. United 3-0 (1-0 în tur)

Messi 16, 20, Philippe Coutinho 61

*În semifinale (30 aprilie – 7 mai), Ajax se va duela cu formaţia care se va impune în „dubla“ Tottenham – Man. City. Iar Barcelona va juca fie cu Liverpool, fie cu Porto.

Coperta
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite