FOTO Reghecampf a ajuns coşmarul elevilor săi: ce i-a pus să facă de Ramadan şi cum şi-a explicat deciziile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorii care lucrează în zona Golfului Persic se confruntă cu mari probleme pe durata celor 30 de zile în care musulmanii nu beau şi nu mănâncă, de la răsărit până la apus. Reghecampf nu şi-a menajat deloc elevii în această perioadă.

Considerat o lună sfântă, Ramadan-ul s-a încheiat în acest an la 28 iulie. E o perioadă de reculegere pentru musulmani şi una de coşmar pentru antrenorii care lucrează în zonă.

Ion Marin, care a lucrat în Arabia Saudită, Emirate şi Kuweit explică: „Jucătorii se trezesc pe la 04.00-05.00 dimineaţa, se roagă, mănâncă până la răsăritul soarelui şi apoi se culcă. Ţin post negru până la apusul soarelui. N-ai ce să faci cu ei în timpul zilei, iar dacă mănâncă la 18.30 – 19.00, atunci trebuie să programezi antrenamentul undeva între 22.00 – 23.00“.

Pe durata Ramadanului, Laurenţiu Reghecampf i-a dus pe cei de la Al-Hilal în Europa. Şi i-a pus la muncă, aşa cum saudiţii nu mai fuseseră „chinuiţi“ de pe vremea unui alt tehnician român, Cosmin Olăroiu. În cantonamentul din Austria, „Reghe“ a lucrat cu elevii săi după un program dur, bazat, în principal, pe exerciţii fizice. 

Jucătorii au „mârâit“, dar degeaba

Neobişnuiţi cu antrenamente atât de intense, arabilor nu le-a convenit, la început, că trebuie să muncească mai mult decât de obicei. Norocul lui Reghecampf e că la Al-Hilal, spre deosebire de alte formaţii din zonă unde jucătorii pot decide schimbarea băncii tehnice, unui antrenor abia instalat i se dă credit total. Elocvent e un episod de pe vremea lui Olăroiu.

„La început, când am ajuns la Al-Hilal, am avut o perioadă mai dificilă. Preşedintele de atunci al clubului a convocat o şedinţă cu toată echipa. A venit în faţa jucătorilor, le-a arătat telefonul lui mobil, după care l-a aruncat. Apoi, a arătat spre mine: <<Cosmin e şeful vostru aici. Uitaţi de mine şi de numărul meu de telefon. Faceţi ce vă zice Cosmin şi, dacă aveţi vreo nemulţumire, vorbiţi cu el, nu cu mine>>“, a povestit, acum câţiva ani, Oli. 

Rezultatul acelui discurs al preşedintelui? Cu Olăroiu pe bancă, Al-Hilal a luat trei trofee într-un an şi jumătate. 

„Au fost sceptici, dar s-au adaptat“

Chiar şi Laurenţiu Reghecampf a recunoscut că antrenamentele fizice pe care le-a condus, împreună cu preparatorul fizic, Thomas Neubert, i-au enervat pe jucători la început.

„Majoritatea băieţilor au fost sceptici, la un moment dat. Aşa s-a întâmplat şi când am început la Steaua. Acum însă, toată lumea lucrează foarte bine, toată lumea s-a obişnuit cu ceea ce facem noi. Nici nu se putea altfel“, a povestit fostul tehnician al Stelei.  

Două meciuri capitale în 7 zile

„Reghe“ n-a putut ţine cont de Ramadan, fiindcă a fost obligat să folosească luna iulie pentru meciurile cruciale din luna august.

La 19 şi 26 august, Al-Hilal va întâlni Al-Sadd (Qatar) în sferturile Ligii Campionilor Asiei. Aceste două partide pot influenţa viitorul lui Reghecampf la formaţia saudită. O eventuală calificare în semifinale şi apoi câştigarea trofeului ar creşte enorm cota românului de 38 de ani. În schimb, dacă Al-Hilal, considerată favorită, va fi eliminată de Al-Sadd, atunci „Reghe“ ar avea o viaţă foarte grea la Riad. Mai ales că fanii visează din 2000 la câştigarea Ligii Campionilor Asiei, iar Reghecampf a spus, răspicat, că vrea să atingă acest obiectiv.

Tocmai pentru a avea echipa în formă la ora „dublei“ cu Al-Sadd, antrenorul român a cerut ca elevii săi să debuteze mai repede decât restul cluburilor saudite în campionat. Astfel, Al-Hilal va juca două etape în întrecerea internă, la 8 şi la 13 august, înainte de turul cu Al-Sadd.

2,5 milioane de dolari e salariul lui „Reghe“ la Al-Hilal. Pentru câştigarea Ligii Campionilor ar mai lua 500.000 de dolari.

Rezultatele din amicale

Al-Hilal – Dinamo Kiev 3-0

Al-Hilal – Ath. Bilbao 0-3

Al-Hilal - FC Jūrmala 3-1

Al-Hilal – Genoa 0-0

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite