Francezii laudă starul României în ziarul lor de sport cel mai important: Articol superb dedicat lui Ianis Hagi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„L’Equipe“ crede că, aşa cum Gheorghe Hagi a fost liderul Generaţiei de Aur, şi fiul său, Ianis e „chipul  generaţiei care vrea să redreseze echipa naţională a României“.

România e, din nou, în centrul atenţiei cu o echipă de fotbal, după mulţi ani în care realizările ei au fost minime în lumea sportului-rege. Acum, după cele două victorii impresionante ale tineretului la Euro 2019, 4-1 cu Croaţia U-21 şi 4-2 cu Anglia U-21, presa mondială începe să dedice spaţii generoase puştilor lui Rădoi.

Astăzi, celebrul „L’Equipe“ a publicat un articol despre starului României U-21, Ianis Hagi, textul din ziarul francez fiind preluat şi de Digi Sport. În materialul intitulat „Ianis Hagi, moştenitorul Carpaţilor“, jurnaliştii de la „L’Equipe“ sugerează că Euro 2019 va fi turneul care îl va trimite pe Ianis la o echipă mare din Europa.

Ce au scris cei de la „L’Equipe“?

*Ianis străluceşte pe teren, în timp ce părintele său, legenda vie a ţării, radiază în tribună, unde atrage toate privirile. Cel mai bun jucător din istoria selecţionatei naţionale, «Maradona al Carpaţilor»,  a ramas o icoană care găseşte cu greu loc printre suporterii care vor să discute cu el.

*Ianis trăieşte acest Euro ca pe o trambulină care-l poate duce departe. E urmărit cu atenţie de cluburile din Premier League şi de Galatasaray, ultimul club al carierei tatălui. De altfel, Ianis s-a născut la Istanbul şi poartă în mod natural numărul zece.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite