Francezilor le pute totul: Nemulţumiri pe bandă şi văicăreli. Ce au scris despre Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Didier Deschamps, selecţioner Franţa
Didier Deschamps, selecţioner Franţa

După un meci jucat la Munchen şi două la Budapesta, „cocoşii“ au ajuns în România pentru optimile Euro 2020, fază în care vor întâlni naţionala Elveţiei (luni, ora 22.00, Pro TV). Şi sunt foarte supăraţi!

Franţa e campioană mondială la fotbal, dar, se pare, şi la mofturi! Din momentul în care naţionala „cocoşilor“ a aterizat la Bucureşti, au început supărările, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Iar acum, cu o zi înaintea confruntării cu Elveţia, ele s-au înmulţit! În primul rând, au apărut cele ale suporterilor, după cum a notat Digi Sport. În „Le Parisien“, unul dintre liderii de galerie şi-a exprimat nemulţumirile. De la cele legate de preţul biletelor de avion până la sistemul de organizare gândit de UEFA pentru Euro 2020.

„Ne aşteptam ca preţurile pentru biltele de avion să crească, este normal, dar nu mai există nicio limită. Preţurile au ajuns la 500 de euro pentru un bilet, în mod normal ar fi de cinci ori mai ieftin să ajungi la Bucureşti. Mai mult decât atât, ar trebui să facem o escală la Varşovia, de 40 de minute, unde riscăm să pierdem avionul. O altă variantă este escala în Turcia, dar această variantă presupune un zbor de 13 ore pentru un drum pe care în mod normal îl parcurgi în cel mult trei ore. O altă problemă o reprezintă pandemia de COVID-19. Nu ştim exact care sunt condiţiile din România, cât de sigur este să facem această deplasare, pentru că este posibil să intrăm în carantină la revenirea în ţară. Acest EURO a devenit un coşmar pentru suporteri. Dacă vom ajunge în semifinale, deplasarea în Anglia va fi de asemenea aproape imposibilă, pentru că acolo nu poţi evita carantina“, a spus Fabien.

Euro 2020, o competiţie „invizibilă“ în România

Aflaţi de câteva zile în Capitală, jurnaliştii francezi au remarcat, pe bună dreptate, lipsa atmosferei unei competiţii majore. E un aspect pe care „Adevărul“ l-a subliniat aici, încă de la primul meci găzduit de „Arena Naţională“. 

Mai departe, ziariştii sosiţi din Hexagon au remarcat faptul că hotelul în care se află naţionala lor de fotbal e în centrul oraşului, într-o zonă extrem de aglomerată. Un detaliu deranjant pentru o echipă care are nevoie de odihnă şi de linişte. Site-ul gsp.ro a preluat fragmente dintr-un articol apărut în „L'Equipe“, sub semnătura lui Hugo Delom. Şi, din păcate, textul e unul critic / ironic la adresa Bucureştiului.

Ce a scris „L'Equipe“ despre Bucureşti?

*Bucureşti eurosceptic - Capitala română nu manifestă mare interes pentru Euro

*Aici e un mic Paris. Totuşi, în afara unei replici a Arcului de Triumf, nu e chiar evident. Bucureştiul e un oraş eterogen, cu un mozaic de cartiere foarte diferite. E dificil să găseşti puncte comune între festivul Lipscani, împrejurimile şic ale parcului Herăstrău şi aceste serii de blocuri lungi, albe sau gri.

*Euro? Doar panourile albastre demonstrează existenţa competiţiei. Trebuie să fii creativ pentru a detecta o formă de efervescenţă. Steagurile naţionale flutură peste tot. Şi, pe măsură ce ne apropiem de Palatul Parlamentului, sentimentul de a nu vedea decât aceste benzi, albastru, galben şi roşu, se întăreşte.

*Bucureştiul respiră, oficial. După două luni de izolare strictă, în iarnă, măsurile au fost ridicate. Fără mască, afară. Restaurantele şi cluburile de noapte s-au deschis de săptămâni.

CITEŞTE ŞI:

Naţionala Franţei, prima reacţie după ce presa lor a ironizat Bucureştiul: „Aici e mai bine decât la Budapesta“

Francezii preferă Euro 2020 la Budapesta: De ce şi-au anulat călătoriile în România

Euro 2020, tabloul optimilor

 

*Amsterdam, 26 iunie: Ţara Galilor - Danemarca 0-4

*Londra, 26 iunie: Italia - Austria 2-1 (după prelungiri)

*Budapesta, 27 iunie, ora 19.00: Olanda - Cehia

*Sevilla, 27 iunie, ora 22.00: Belgia - Portugalia

*Copenhaga, 28 iunie, ora 19.00: Croaţia - Spania

*Bucureşti, 28 iunie, ora 22.00: Franţa - Elveţia

*Londra, 29 iunie, ora 19.00: Anglia - Germania

*Glasgow, 29 iunie, ora 22.00: Suedia - Ucraina

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite