Franţa stă pe un butoi cu pulbere: Două dintre jucătoarele convocate în echipa de Fed Cup sunt „la cuţite“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mladenovici - Garcia, pe când făceau furori la dublu
Mladenovici - Garcia, pe când făceau furori la dublu

Franţa a trecut, relativ uşor, de Belgia, la Liege, însă atmosfera nu e una tocmai bună în echipa convocată de Julien Benneteau.

Succesorul lui Yannick Noah a reuşit să o readucă în lot pe cel mai bine clasată jucătoare a Franţei, Caroline Garcia (19 WTA). Aceasta a renunţat la Fed Cup din 2017, iar decizia ei i-a stricat relaţiile cu Alize Cornet (51 WTA) şi cu Kristina Mladenovici (64 WTA). Supărarea a fost atât de mare, încât a produs ruptura perechii formate din Garcia şi Mladenovici, care avusese chiar rezultate excelente în circuitul WTA.

Acum, când noul căpitan-nejucător a reuşit să o readucă pe Garcia în echipa de Fed Cup, Mladenovici a fost un car de nervi. Ea n-a participat la şedinţa foto prilejuită de tragerea la sorţi a meciului cu Belgia, a lipsit de la antrenamentul de sâmbătă şi, per total, n-a jucat niciun meci la Liege! În aceste condiţii, rămâne de văzut dacă Mladenovici va fi convocat şi pentru confruntarea cu România din aprilie şi, dacă da, cum va evolua relaţia ei cu Garcia. 

Franţa, carte de vizită

*Echipa a fost formată din Garcia (19 WTA), Cornet (51 WTA), Mladenovici (64 WTA), Parmentier (55 WTA la dublu) şi Ferro (103 WTA la dublu) în confruntarea cu Belgia.

*Franţa e una dintre cele patru echipe care au fost prezente la toate cele 57 de ediţii ale Fed Cup de până acum.

*Franţa are cele mai multe prezenţe în Grupa Mondială, 50.

Fed Cup, Grupa Mondială

*Cehia – România 2-3

*Belgia – Franţa 1-3

*Germania – Belarus 0-4

*SUA – Australia 2-3

Semifinale (20-21 aprilie)

*Franţa – România

*Australia – Belarus

*Finala Fed Cup e programată pentru 9-10 noiembrie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite