FRF a oficializat despărţirea de Cosmin Contra. Fostul selecţioner, apreciat pentru rezultatele mediocre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Contra Inquam Photos / Mircea Rosca

Printr-un mesaj postat de site-ul oficial, Federaţia Română de Fotbal a anunţat, joi, despărţirea de selecţionerul Cosmin Contra, căruia i-a mulţumit pentru toată activitatea sa.

Chiar dacă sub conducerea sa echipa naţională a terminat în genunchi grupa de calificare la turneul final al Euro 2020, fostul selecţioner a fost gratulat pentru munca depusă în timpul mandatului său.

"Mulţumim, Cosmin Contra! Echipa naţională va rămâne totdeauna “acasă” pentru tine! Fost internaţional român cu 73 de meciuri şi două prezenţe la Campionatul European, Cosmin Contra a fost selecţionerul primei reprezentative în 24 de partide. Bilanţul lui Cosmin Contra ca selecţioner al României înseamnă 13 victorii, 6 egaluri şi doar 5 înfrângeri în acest total de 24 de partide, dintre care 18 cu caracter oficial. Golaverajul este unul pozitiv, 39 de goluri marcate şi 26 primite. În mandatul lui Cosmin Contra, au debutat la echipa naţională 20 de jucători, dintre care mai mult de jumătate tineri şi foarte tineri. Este vorba de George Puşcaş, Ianis Hagi, Dennis Man, Tudor Băluţă, Ionuţ Nedelcearu, Florinel Coman, Adrian Rus, Alexandru Cicâldău, Florin Ştefan, Denis Drăguş, Alexandru Ioniţă, Nicuşor Bancu, Florin Niţă, Alexandru Mitriţă, Paul Anton, Mihai Bălaşa, Iulian Cristea, Mihai Bordeianu, Vasile Mogoş, George Ţucudean", se arată pe site-ul oficial al FRF.

De asemenea, oficialii fotbalului românesc au apreciat drept  "exemplar" modul în care s-a implicat în colaborarea cu ceilalţi selecţioneri ai loturilor de juniori şi tineret.

"Îi mulţumim lui Cosmin Contra pentru toată activitatea sa la conducerea staff-ului tehnic al echipei naţionale, precum şi pentru modul exemplar în care s-a implicat în colaborarea cu ceilalţi selecţioneri ai loturilor de juniori şi tineret. Energia şi determinarea pe care le-a adus la echipa naţională într-un moment dificil la preluarea mandatului de selecţioner au facilitat schimbul de generaţii în care ne aflăm la prima reprezentativă. Ne-am fi dorit, cu toţii, un parcurs care să ne permită calificarea din preliminarii la Euro 2020. Cu toate acestea, aspectele pozitive incontestabile ale acestei perioade, care vor contribui în mod cert la viitorul echipei naţionale, nu trebuie şterse de rezultatul final din teren. Mult succes, Cosmin, în cariera de antrenor! Echipa naţională va rămâne totdeauna “acasă” pentru fostul tricolor şi actualul tehnician Cosmin Contra", se mai arată pe site-ul oficial al FRF.

Naţionala României a ratat califcarea la turneul final al Campionatului European din 2020, după ce a ocupat locul 4 în Grupa F a prelimianriilor Euro-2020.

"Tricolorii" mai au o şansă de calificare la Euro-2020 din play-off-ul Ligii Naţiunilor.

Cosmin Contra a preluat echipa naţională la 17 septembrie 2017, înlocuindu-l pe germanul Christoph Daum.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite