FRF „vinde“ bilete la un meci cu porţile închise: ce proiect au conceput Răzvan Burleanu şi oamenii săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

România va întâlni Finlanda (8 octombrie, ora 21.45) pe „Arena Naţională“ în penultima partidă din preliminariile Euro 2016. Deşi terenul e suspendat, site-ul federaţiei a făcut un anunţ-surpriză.

Federaţia Română de Fotbal oferă, pentru prima oară în istoria fotbalului românesc, posibilitatea microbiştilor să fie alături de echipa naţională, chiar şi pe un stadion suspendat

Meciul România - Finlanda, programat, joi, 8 octombrie, la Bucureşti, pe „Arena Naţională“, în preliminariile Euro 2016, se va disputa fără spectatori, în urma deciziei UEFA. E un meci important pentru calificare, iar Naţionala de fotbal are nevoie de susţinerea tuturor fanilor, chiar dacă aceştia nu vor fi prezenţi fizic pe stadion. 

 FRF a luat astfel decizia să deschidă, simbolic, porţile „Arenei Naţionale“, pentru a le oferi suporterilor, dar şi echipei naţionale, posibilitatea unei experienţe inedite, şi pune la bătaie bilete virtuale. Acestea se pot achiziţiona online gratuit, de pe arenafanilor.ro, printr-o modalitate facilă şi rapidă, preţ de câteva click-uri, iar cei care le cumpără vor avea ocazia ca pozele lor să ajungă în vestiarul fotbaliştilor şi pe echipamentul de antrenament al naţionalei. 

Vestiarul din „Arena Naţională“ va fi umplut, la final, cu chipurile fanilor adevăraţi care nu vor să fie departe de selecţionata de fotbal a României, iar suporterii vor putea să fie mai aproape ca niciodată de jucători.

Ce spune Burleanu?

„Am dezvoltat proiectul Arena Fanilor din dorinţa de a  readuce fanii în jurul echipei naţionale. Cu ocazia meciului România – Finlanda, îl ducem mai departe, într-o nouă formă. Îi invit pe toţi românii să cumpere bilete virtuale pentru acest meci! E important pentru moralul jucătorilor noştri ca într-o astfel de dispută să nu fie singuri, să simtă încurajările tuturor românilor. Cu cât vom fi mai mulţi, cu atât jucătorii ne vor simţi mai aproape. Va fi un meci fără spectatori, dar cu susţinerea tuturor românilor“, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele FRF.

Marica şi un gest simbolic

Primul român care şi-a luat biletul virtual pe „Arena Naţională“ a fost Ciprian Marica, care a publicat pe pagina sa de facebook un mesaj de susţinere pentru tricolori.

„Jucăm fără spectatori, dar fără suporteri, niciodată“ e numele acestui proiect inedit, care reprezintă, totodată, şi un apel la mobilizare pentru toţi românii să-şi arate susţinerea pentru echipa naţională. 

Opinia unui psiholog specializat în problemele sportivilor

„În cazul oricărei echipe naţionale, suporterii reprezintă un puternic aliat în favoarea victoriei, întrucât, prin simpla lor prezenţă, trezesc în rândul jucătorilor nevoia de victorie. Jucătorii români ar trebui să se responsabilizeze în faţa unui public absent din punct de vedere fizic, dar prezent din punct de vedere emoţional, în vederea atingerii obiectivului calificării la Euro. În acelaşi timp, suporterii, prin orice tip de manifestare publică, ar trebui să-şi facă simţită susţinerea necondiţionată faţă de jucătorii români, să îi responsabilizeze în faţa unui asemenea moment şi să le dea prilejul de a se bucura împreună pentru reuşită“, spune Andreas Hniatiuc, psiholog sportiv.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite