Sport

articolul anterior articolul urmator

Fuga după senzaţional. Senzaţionalul care bate normalitatea

16
21 May 2013 17:57:00
Alina Gorghiu
Harta Semimaratonului Internaţional Bucureşti, 19 Mai 2013
Harta Semimaratonului Internaţional Bucureşti, 19 Mai 2013

De miercurea trecută până duminică seara, târziu, Piaţa Constituţiei din Bucureşti a fost Piaţa alergătorilor. Câteva mii de oameni (cu cifră deschizătoare - cinci) au alergat duminică la Semimaratonul Internaţional Bucureşti. 4 km, 10 km sau 21 km. Copiii 500m sau 1km.

Dar să trec la subiect. Da, subiectul este harta la care vă uitaţi acum. Unde bat?

Vineri citeam o ştire care spunea cam aşa: „din cauza unor alergări traficul din Bucureşti va fi restricţionat duminică pe următoarele artere...”

Duminică aud, văd şi citesc: “8 persoane care au alergat la Semimaratonul Bucureşti au ajuns la spital...”

Fuga asta după senzaţional nu reprezintă o noutate. Ştiri precum cele menţionate mai sus, la fel.  Dar mă gândesc: atunci când într-o redacţie ajunge această hartă şi un comunicat de presă cu evenimentul respectiv, de ce nu s-ar activa măcar 5000 de oportunităţi pentru super ştiri. Harta aceea înseamnă câteva mii de poveşti, câteva zeci, chiar sute de mii de kilometri alergaţi, eforturi uriaşe de organizare, oameni pasionaţi, dezvoltare comercială şi turistică. Lista poate continua şi se încheie cu...normalitate.

Pentru voi ce înseamnă harta aceea? Sper că normalitatea care bate senzaţionalul. :)

Preluat şi pe  http://www.alinagorghiu.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Vlasov
21.05.2013, 18:11:34

Alina, kalina, subiect mai mic decât drezina.

+1 (1 vot)
Marius B.
21.05.2013, 18:16:18

...daca un caine musca un om (mai ales unul care alearga), asta nu-i o stire. ...invers, mai merge. :) de asta, in general - si in media, in special - senzationalul bate normalitatea... in rest, mie harta aceea imi sugereaza in planul normalitatii "imaginea de care avem - cum spunea, nu-i asa, un clasic al politicii romanesti - atat de multa nevoie".

+1 (1 vot)
Vanatorul/d.c.
21.05.2013, 18:22:58

Stimata doamna Gorghiu, eu fiind asa, mai sensibil, va marturisesc aproape cu lacrimi in ochi, ca pentru mine, fire orecum mai delicata, adevarata normalitate care incepe sa bata senzationalul, e faptul ca foarte multi membri ai PNL-lui aflat sub conducerea d-lui Antonescu, au inceput sa stea cuminti la rand, pentru a nu pierde locurile bune din rafturile penitenciarelor..! Stau si ma gandesc stimata doamna, ca cheltuielile cu intretinerea lor in bulau, sunt o greutate in plus pe umerii contribuabililor ,drept pentru care consider ca scoatere lor la munca ar fi o dovada sublima de solidaritate nationala, in aceste timpuri grele in care criza economica dar si jefuitorii avutiei nationale din partidul dvs, ne fac viata si mai grea. Ma ofer voluntar sa suport integral cheltuielile pentru niscava lopeti si oarece tarnacoape..! Multa sanatate d-lor Becali si Babiuc, dar celorlalti penelisti care dau dovada de o admirabila disciplina..penala.

+1 (3 voturi)
Alexa Alexandru
21.05.2013, 18:59:30

Din ce in ce mai scurte articolele, fara subiect, fara a zice ceva. Stahanovism curat. Cantitatea primeaza nu calitatea.

-1 (1 vot)
calu
21.05.2013, 19:19:09

Harta aia pentru mine,un biet cu dioptrii,inseamna ca.... n-o vaz prea bine de aceea imi inchipui ca pune pe ea(asa cum si-au pus uslacii saci in caruta si bani la tischirea din jmechereala)drumul lor,al penalilor zic, catre acolo ...pe urmele lui Becali.

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările