Gabi Balint, apel către clasa politică şi a românilor care ignoră restricţiile de a ieşi din casă: „Mă dezgustă un lucru”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabi Balint, unul dintre simbolurile roş-albastre FOTO Arhivă personală/Facebook
Gabi Balint, unul dintre simbolurile roş-albastre FOTO Arhivă personală/Facebook

Legenda stelistă Gabi Balint trage un semnal de alarmă, în contextul în care unii oameni din România nu respectă restricţiile impuse de autorităţi şi continuă să iasă afară din casă fără un motiv important.

În vârstă de 57 de ani, atât ca fotbalist, cât şi ca antrenor sau după renunţarea la cariera sportivă, Gabi Balint a fost recunoscut mereu drept un om „vertical” şi un reper de seriozitate. Astfel, nu surprinde pe nimeni că este nemulţumit de reacţia unora dintre români, care ignoră restricţiile impuse de autorităţi, care precizează că se poate ieşi afară din casă doar pentru motive clare şi importante, nicidecum la plimbare, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic.

„Până nu ajungem ca Italia sau Spania, nu ne potolim”

„Nu prea există disciplină în ţara noastră. Am văzut mulţi oameni care se plimbă pe străzi, am văzut cozi de maşini pe bulevardele din Bucureşti, ceva incredibil. Chinezii au scăpat în trei luni pentru că au fost disciplinaţi şi au urmat îndemnurile specialiştilor. Aşa cred că ar trebui să facem şi noi. Cum s-a întâmplat şi în Italia şi Spania, până nu ne loveşte, nu ne potolim. În momentul în care toată lumea va rămâne în casă, atunci se poate rupe lanţul. Asta va dura două-trei săptămâni. Să nu creadă că azi intră toată lumea în casă şi mâine se termină. Trebuie să treacă o perioadă, dar, cât timp oamenii sunt pe stradă, virusul va circula.

„Sunt român şi îmi pasă de ţara mea”

(...) E un lucru care, sincer, mă dezgustă zilele astea. E momentul ca partidele politice să nu se mai considere Steaua, Dinamo, Rapid sau Craiova. Trebuie să înţeleagă că ei reprezintă România, ei sunt echipa naţională, în momentul ăsta. Ei trebuie să lupte împreună. M-am săturat să aud că cei care au fost înainte n-au făcut nimic, iar ceilalţi să zică acelaşi lucru de cei care sunt acum la conducere. Trebuie să fie uniţi în momentele acestea! Nu mă consider un om care se pricepe la politică, dar sunt român şi îmi pasă de ţara mea. Sper să se trezească aceşti oameni şi să demonstreze că sunt buni politicieni”, a fost declaraţia lui Gabi Balint, oferită pentru DigiSport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite