Sport

articolul anterior articolul urmator

Gabriel Toncean, reales şef al Federaţiei de Culturism şi Fitness: Decizie mare la care a contribuit în pandemie

0
23 Jan 2021 22:32:43
Autor: Amir Kiarash
Gabriel Toncean
Gabriel Toncean

În vărstă de 45 de ani, Gabriel Toncean conduce un sport pe care chiar l-a practicat la nivel înalt. În plus, în ultimul an mai ales, a dovedit că nu e doar adeptul vorbelor goale. Astfel, chiar s-a zbătut ca sportul să facă parte din viaţa oamenilor de rând.

Federaţia Română de Culturism şi Fitness (FRCF) a fost printre primele foruri sportive din România care s-au „scuturat“ de noul coronavirus şi, respectând normele sanitare, şi-au reluat activitatea, după perioada stării de urgenţă.
 
Sub conducerea lui Gabriel Toncean, nu doar că sportivii de performanţă au revenit în sala de antrenament şi chiar în competiţii, dar România a şi reuşit să găzduiască, în septembrie, Campionatul Balcanic la Turnu-Severin şi, în noiembrie, la Cluj, Mondialul de juniori. 
 
În plus, în ultimii patru ani, România a obţinut la diverse competiţii internaţionale 67 de medalii de aur, 53 de argint şi 53 de bronz.
 
Având în vedere acest bilanţ impresionant, Gabriel Toncean a câştigat, astăzi, un nou mandat, al treilea, în fruntea forului pe care îl conduce deja de opt ani. 
 
 
„Mă voi ţine de promisiune şi sportul va fi, în continuare, o mare prioritate pentru mine!“, a spus şeful FRCF. Iar Gabriel Toncean chiar s-a zbătut, mai ales în ultimul an, ca sportul să facă parte din viaţa românilor de rând. 
 
Preşedintele FRCF s-a luptat, mai întâi, pentru redeschiderea sălilor de fitness, începând cu 15 iunie, iar apoi pentru ca aceste cluburi să rămână deschise, respectând normele sanitare. Şi a reuşit! În România, după perioada stării de urgenţă, sălile de fitness nu s-au mai închis, cu foarte mici excepţii locale, pentru scurte perioade de timp.
 
De altfel, Gabriel Toncean a şi explicat, într-un interviu pentru „Adevărul“, de ce aceste locaţii n-au contribuit la răspândirea noului coronavirus în România. 
 
Ulterior, Ionuţ Stroe, ministrul Sportului la vremea respectivă, a confirmat spusele lui Gabriel Toncean privind siguranţa sălilor de fitness, într-un alt interviu acordat pentru „Adevărul“ aici.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările