Gabriela Drăgoi a scăpat de sărăcie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mezina lotului olimpic îşi dă toţi banii în casă. Bronzul câştigat la Beijing împreună cu coechipierele o scapă de grijile imediate Lacrimi de bucurie au scăldat feţele celor care

Mezina lotului olimpic îşi dă toţi banii în casă. Bronzul câştigat la Beijing împreună cu coechipierele o scapă de grijile imediate

Lacrimi de bucurie au scăldat feţele celor care o iubesc şi care i-au ţinut pumnii strânşi la finala pe echipe, disputată miercurea trecută la Beijing.

Era ca o maimuţică, se căţăra pe dulapuri, pe perdele şi făcea echilibristică pe bordurile cele mai înguste. A intrat în sala de gimnastică a Clubului Sportiv Şcolar din Buzău cu paşi timizi, însă ochii antrenorilor au citit în ea talentul unei viitoare campioane.

"Gabi s-a deosebit după primele antrenamente. Se vedea talentul, şi de atunci avea în sânge să devină campioană", ne-a declarat Costică Clinciu, antrenorul Găbiţei la clubul din Buzău. Fosta campioană olimpică de la Montreal, Gabriela Truşcă, actualmente Robu, o antrenează pe Gabi de la vârsta de 5 ani.

Vreme de 7 ani a învăţat-o pe micuţa gimnastă să fie tenace şi să-şi urmeze visul: acela de a deveni într-o bună zi campioană.

"Încă de la început a muncit foarte mult, două ore pe zi la început şi patru ore acum. Îmi pare bine să ştiu că cineva îmi calcă pe urme, pentru că şi eu sunt o medaliată la Jocurile Olimpice de la Montreal", a spus Gabriela Robu, una dintre antrenoarele gimnastei.

Într-o casă modestă, la 7 kilometri de oraşul Buzău, în satul Focşănei, în faţa unui televizor vechi, cu respiraţia tăiată, a stat şi mama Gabrielei.

A văzut-o pe podium şi a simţit o mândrie imensă. Mai târziu i-a auzit şi vocea fiicei ei care a sunat-o din China.Gabriela, mezina familiei Drăgoi, provine dintr-o familie cu 5 copii şi a avut o copilărie nefericită, cu lipsuri şi cu renunţări.

A trait în sărăcie

Tatăl a murit înainte ca ea să meargă la şcoală, iar mama s-a pensionat pe caz de boală. Greutăţile cu care s-a confruntat familia Drăgoi şi-au pus amprenta pe temperamentul fetei care, pe lângă talent, a avut o voinţă de fier să meargă la sală şi să muncească. "Locuiam în Simileasca, cartier de la periferie, şi de multe ori îmi spunea că vrea să meargă la sală numai să scape de atmosfera de acolo.

A fost foarte greu pentru ea să ajungă unde este acum. Au fost momente când nu puteam să îi asigur nici măcar alimentaţia necesară unei sportive. Poate asta a ambiţionat-o şi chiar mi-a şi spus că o să facă ea totul să ne scoată din sărăcie. Gabi a început şi ea să obţină nişte bani din sport", ne-a mărturisit mama Gabrielei.

Îmi pare bine să ştiu că cineva îmi calcă pe urme, pentru că şi eu sunt o medaliată la Jocurile Olimpice de la Montreal
Gabriela Robu, antrenoare

M-a sunat în dimineaţa asta şi mi-a spus: mama, să îmi faci ziua
Elena Drăgoi, mama gimnastei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite