Gabriela Ruse, la cea mai bună clasare din carieră: Cifrele unei ascensiuni impresionante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruse

Într-o perioadă în care Simona Halep (29 de ani) joacă tot mai puţin şi e în cădere în ierarhia WTA, o româncă de 23 de ani ne dă speranţe în privinţa viitorului.

România are patru jucătoare în Top 100, în noul clasament mondial al tenisului feminin, după cum „Adevărul“ a arătat aici. Doar că Halep şi Begu se află în cădere, prima ajungând de pe 11 pe 14, în timp ce Irina a coborât opt poziţii până pe 62 în lume.

Nici româncele din afara Top 100 nu stau, din păcate, foarte bine, Patricia Ţig având, spre exemplu, o cădere de 18 locuri până pe 165 WTA. 

Deşi sunt multe românce în picaj, există şi o excepţie. Vorbim despre situaţia Gabrielei Ruse care, urcând două locuri, a intrat, în premieră, în Top 100: 99 WTA. E o performanţă remarcabilă pentru o sportivă care a încheiat anul 2020 pe locul 159 mondial. Şi care, la finalul anului 2019, era şi mai jos: 185 WTA.

În actuala stagiune însă, Ruse a prins o perioadă formidabilă, între 5 - 25 iulie. Atunci, a pornit din calificări, atât la Hamburg, cât şi la Palermo şi, de fiecare dată, a jucat finala! Pe prima a câştigat-o, scor 7-6, 6-4, cu Petkovici, pe a doua a pierdut-o în faţa lui Collins, scor 4-6, 2-6. Practic, în acele 20 de zile, Ruse a obţinut jumătate din victoriile înregistrate, în acest sezon!

Acum, după o prezenţă, în premieră, pe tabloul de la US Open (a pierdut în primul tur, 5-7, 0-6 cu Vondrousova), Gabriela a rămas cu satisfacţia intrării în Top 100 mondial.

Ce a scris Gabriela Ruse pe Instagram?

*Putea fi mai devreme, dar putea veni şi mai târziu. Asta nu contează. Important pentru mine este că am reuşit. Astăzi este prima mea zi în Top 100. Nu mi-am stabilit niciodată obiective de clasament, dar spargerea acestei bariere îmi dă o motivaţie suplimentară.

*Cu mai puţin de trei luni în urmă eram numărul 212 în lume, mă recuperam după accidentări şi dureri şi Top 100 părea să fie atât de departe... Sunt recunoscătoare tuturor celor care am simţit că au stat lângă mine.

*Dumnezeu, părinţii, staff-ul meu, câţiva prieteni apropiaţi şi, bineînţeles, toţi fanii mei. Sper doar să nu vă dezamăgesc şi călătoria care începe astăzi va fi lungă şi fructuoasă. Sprijinul vostru mă întăreşte mereu!

26 de victorii şi 13 înfrângeri are Gabriela Ruse în 2021.   593.383 de dolari a câştigat Gabriela Ruse din tenis în cariera ei de până acum.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite