Geniul lui Messi, explicat de Romario: „Are sindromul Asperger, o formă de autism“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lionel Messi. FOTO: Reuters
Lionel Messi. FOTO: Reuters

Când Pele spune ceva despre Maradona, sau viceversa, declaraţiile trebuie privite cu o anumită doză de circumspecţie. Relaţiile dintre brazilieni şi argentinieni n-au fost şi nu vor fi prea strânse. Aşa că e ciudată şi afirmaţia „bombă” făcută recent de Romanio, despre Messi.

Într-o discuţie cu fanii pe reţelele de socializare, fostul mare atacant brazilian a făcut aseară o dezvăluire care a surprins multă lume. Mai ales pe fanii lui Messi.  

„Ştiaţi că Messi are Sindromul Asperger? E o formă uşoară de autism care-i oferă o concentrare mult mai mare faţă de ceilalţi. Newton şi Einstein au avut acest sindrom“, a scris Romario pe Twitter. 

Fostul atacant al Selecao a pus un link apoi către un material publicat de  José Luiz Tejón, un jurnalist brazilian, probabil cel care făcuse primul afirmaţia (articolul e datat 28 august).   

Leo Messi (26 de ani) este considerat de mulţi specialişti unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie, chiar şi peste Pele şi Maradona. Atacantul argentinian al Barcelonei deţine patru “Baloane de Aur”, un record.  

Deocamdată n-a existat nicio reacţie oficială din partea lui Messi sau a departamentului de PR care-l înconjoară, la această afirmaţie. 

Sindromul Asperger se caracterizează mai ales  printr-o tulburare a dezvoltării, persoana afectată având dificultăţi în înţelegerea modalităţilor de interacţiune socială. Persoanele care suferă de acest sindrom au însă o capacitate de concentrare şi o memorie peste medie. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite