Germania, final sufocant de campionat: Bayern şi Dortmund au dus lupta pentru titlu până în ultima etapă. Cine a câştigat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arjen Robben (centru)
Arjen Robben (centru)

Bayern Munchen s-a impus în ultimele şapte ediţii din Bundesliga la pas, fără emoţii, cu o diferenţă uriaşă de puncte faţă de locul 2. Acum însă, cu Ribery şi Robben pe final de carieră, bavarezii au „tremurat“ serios.

Bayern Munchen şi Borussia Dortmund au ajuns la ultima rundă din Bundesliga despărţite de doar două puncte. Iar Dortmund a aşteptat un pas greşit al bavarezilor pentru a lua primul titlu din 2012 încoace.

Chiar dacă a primit, acasă, vizita celor de la Frankfurt, o semifinalistă a Ligii Europa în acest sezon şi o echipă disperată după puncte, în tentativa de a prinde un loc de cupele europene, Bayern şi-a zdrobit adversara. Trupa pregătită de Niko Kovac s-a impus cu 5-1, iar ultimele două goluri ale partidei au fost înscrise de Ribbry (36 de ani) şi de Robben (35 de ani). Primul va părăsi Bayern după 12 sezoane, iar celălalt după 10 stagiuni petrecute la Munchen!

Victoria celor de la Bayern a însemnat că Dortmund, învingătoare, în deplasare, la Gladbach, scor 2-0, a terminat pe locul 2.

Bundesliga, clasament final

1. Bayern Munchen 78 de puncte

2. Dortmund 76p

3. Leipzig 66p

4. Leverkusen 58p

5. Gladbach 55p

6. Wolfsburg 55p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite