Germania, lăudată pentru curaj: Cum a devenit un exemplu în lupta cu pandemia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Merkel şi-a arătat, încă o dată, calitatea de lider în faţa unei crize
Angela Merkel şi-a arătat, încă o dată, calitatea de lider în faţa unei crize

S-a văzut, în ultimele două luni, că Germania a fost printre puţinele ţări din Europa cu un sistem medical bine pus la punct, capabil să facă faţă unei crize.

Pe când în România autorităţile fac tot posibilul pentru a amâna momentul asumării unor decizii concrete pentru revenirea la normalitate, Germania a ajuns să fie considerată un fel de lider, un exemplu, la acest capitol.

Ultima dovadă? După ce cancelarul Angela Merkel a aprobat reluarea meciurilor de fotbal la nivelul primelor două ligi, după data de 16 mai, lumea sportului a prins curaj şi a recepţionat acest semnal ca pe unul dătător de speranţe. Inclusiv preşedintele UEFA, slovenul Aleksander Ceferin a fost încântat de felul în care au acţionat nemţii, după cum a informat Digi Sport. Preşedintele forului european a şi scris un mesaj prin care a lăudat curajul Germaniei în plină pandemie.

Ce a scris Aleksander Ceferin?

*E o veste fantastică aceea că autorităţile din Germania au acceptat reluarea meciurilor din Bundesliga. E un pas uriaş care va aduce mult optimism în viaţa tuturor. 

*E rezultatul unui dialog constructiv şi a unei strategii atente la care au contribuit oficialii din fotbal şi politicieni. Am încredere că Germania va fi un exemplu strălucit pentru toată lumea pentru ca fotbalul să revină în viaţa noastră cu tot spectacolul, emoţiile şi imprevizibilul acestui joc.

CITEŞTE ŞI:

Spania, ţara cu peste 26.000 de morţi, ia faţa României: Anunţul făcut privind revenirea la normal

România, depăşită şi de Bulgaria: Până şi vecinii de sud au luat o decizie care îi sperie pe ai noştri

Ungurii dau o lecţie de curaj: Cum vor proceda când cineva se va îmbolnăvi de COVID-19

Nemţii ne dau speranţe: Ce au relevat testele lor împotriva coronavirusului

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite