Gest impresionant al sârbului Novak Djokovici, care a donat o avere sinistraţilor din Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici s-a impus în finala de la Roma în faţa lui Nadal
Djokovici s-a impus în finala de la Roma în faţa lui Nadal

Tenismenul Novak Djokovici a câştigat turneul de la Roma pentru victimele inundaţiilor fără precedent care au lovit ţara sa.

Zeci de persoane şi-au pierdut viaţa în Bosnia, Serbia şi Croaţia, ca urmare a inundaţiilor. (VEZI AICI O GALERIE FOTO).

Printre cei care au sărit în ajutorul autorităţilor se numără şi tenismenul sârb Novak Djokovici. Câştigător al turneului de la Roma, Nole a decis să doneze toţi banii pe care i-a încasat pentru performanţa sa din capitala Italiei, adică 549.000 de euro. Djokovici a trimis cecul autorităţilor din Serbia. "Oamenii din ţara mea trec prin clipe extrem de dificile", a spus Djokovici după ce a câştigat la Roma. 

Şi România va trimite în Serbia şi Bosnia ajutoare pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor şi sprijinirea sinistraţilor, precum o pompă de apă, pături, apă şi alimente, a anunţat luni premierul Victor Ponta.

Majoritatea ţărilor membre ale Uniunii Europene (UE) s-au mobilizat pentru a furniza ajutoare şi experţi Bosniei şi Serbiei, care se confruntă cu inundaţii de amploare.

Serbia şi Bosnia se confruntă cu cele mai grave inundaţii din ultimii 120 de ani, soldate cu 11 decese şi zeci de mii de sinistraţi. Localităţi întregi au fost evacuate din calea apelor, iar populaţia sinistrată a fost salvată prin intervenţia elicopterelor militare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite