Sport

articolul anterior articolul urmator

Gheorghe Hagi, despre cel mai important tricou de naţională. Care sunt „condiţiile” pentru un număr 10 veritabil

4
13 Oct 2019 20:01:13
Autor: Diana Seceleanu
Gheorghe Hagi, supranumit „Regele” fotbalului românesc
Gheorghe Hagi, supranumit „Regele” fotbalului românesc

Dezbaterea legată de tricoul cu numărul 10 pare un subiect inepuizabil în fotbal şi nici ţara noastră nu face excepţie.

România a avut doi mari decari, de-a lungul istoriei fotbalului mioritic, Nicolae Dobrin şi Gheorghe Hagi. Iar cel din urmă ar putea avea un succesor chiar în fiul lui, Ianis Hagi, care a fost anunţat purtătorul tricoului cu numărul 10 în echipa naţională, viitorul decizând dacă se va ridica la valoarea celor de până acum.

În acest context, Gheorghe Hagi a comentat în emisiunea „Reţeaua de Idoli”, de pe TVR 2: „Puteam să am mai multe selecţii la naţională, dar jucând în Europa nu mai veneam la meciurile mai puţin importante ale naţionalei. Eu nu eram un marcator, nu era rolul meu să marchez. Obligaţia mea era să dau pase la atacanţi. Ăsta era rolul meu şi rolul numărului 10. Eu ştiu ce înseamnă să fii decar. 

Primul decar a fost Dobrin. Eram la Săcele şi eu spuneam că e mai bun decât Pele. Nu aveam televizor, dar spuneam şi eu din ce auzeam. Naţionala noastră se calificase la Mondiale. Numărul 10 îţi crează o presiune, dacă nu eşti capabil s-o duci. Calitatea numărului 10 e creativitatea. Te naşti să poţi duce numărul 10. Îl cunoaşteţi pe Ianis, dar se va face şi mai bine cunoscut”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Cel Mare Scarambeu
13.10.2019, 21:36:10

Haide bre Hagi,nu mai aburi lumea.Daca I-a dat tricoul cu numarul 10 ce a facut aseara?Cand nu bate cornere si lovituri libere e ca si inexistent.

+3 (3 voturi)
Kongo-Müller
14.10.2019, 11:49:09

Corect. Joaca fotbal la Alibi. Pase inutile ca sa nu greseasca, cornere, cateva lovituri libere ratate, si cam atat. Prea putin pentru a fi un numar 10 titular si a deveni Balon de Aur, cum a declarat "plin de modestie" .

+1 (1 vot)
Kongo-Müller
14.10.2019, 11:45:17

Ianis Hagi nu este un decar clasic. Ianis Hagi este un decar inventat de taica-su, ca acesta sa poata solicita un post de titular "obligatoriu" pentru junior.. Penibil si rusinos !

+1 (1 vot)
Cel Mare Scarambeu
14.10.2019, 20:25:16

Atunci ar trebui sa-i puna numarul 5+5 ca tot 10 face.