Gheorghe Tadici, noul antrenor al nationalei feminine de handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul Gheorghe Tadici a fost numit in functia de antrenor principal al nationalei feminine de handbal a Romaniei, in cadrul sedintei de luni a Consiliului de Administratie al Federatiei Romane

Tehnicianul Gheorghe Tadici a fost numit in functia de antrenor principal al nationalei feminine de handbal a Romaniei, in cadrul sedintei de luni a Consiliului de Administratie al Federatiei Romane de Handbal. Tadici, care antreneaza in prezent echipa de club Zilcotub Zalau, va fi secundat pe banca tehnica de Dumitru Musi, tehnicianul formatiei Tomis Constanta. Presedintele FRH, Cristian Gatu, a declarat ca a fost infiintat si un lot B reprezentativ. "Sedinta nu este incheiata. Va pot comunica doar numele celor care vor conduce loturile. Astfel: Gheorghe Tadici si Dumitru Musi se vor ocupa de nationala A, in timp ce nationala B va fi condusa de Mariana Tarca si Aurelian Rosca", a spus Gatu. Mariana Tarca antreneaza Rulmentul Brasov, in timp ce Aurelian Rosca a fost secundul lui Cornel Otelea la nationala, pana la finalul anului trecut, cand le-a expirat contractul cu FRH. Cristian Gatu a mentionat ca activitatea celor doua loturi va fi supervizata de Bogdan Macovei. "Exista o Comisie de Metodica, ce este condusa de Bogdan Macovei. Din punct de vedere metodic, el va superviza activitatea la nivelul ambelor loturi", a adaugat Gatu.
Romania, locul cinci in topul european la handbal feminin
Federatia Europeana de Handbal a dat publicitatii ieri clasamentul pe natiuni al anului 2004, Romania ocupand locul cinci in ierarhia generala feminina. Sistemul de punctaj include toate competitiile desfasurate anul trecut, la nivel de juniori, tineret si seniori. Astfel, Romania a obtinut cea mai buna clasare la feminin, cu un total de 140 de puncte, din care 44 de puncte acumulate in competitiile de tineret, iar 96 in cele de senioare. Primele trei pozitii ale clasamentului feminin sunt ocupate de Norvegia (236 de puncte), Danemarca (204) si Rusia (200). La masculin, Romania ocupa locul 15, cu un total de 92 de puncte, din care nationala under 18 a adunat 24 de puncte, cea de tineret 60 de puncte, iar seniorii, doar opt puncte. Topul european la masculin este dominat de Germania (304), Slovenia (284) si Danemarca (276). Cumulate, cele doua clasamente europene plaseaza Romania pe pozitia a 12-a in ierarhia continentala, cu un total de 232 de puncte. Prima pozitie este detinuta de Danemarca (480 de puncte), urmata de Germania (472) si Slovenia (400).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite