Gică Popescu, primit ca un preşedinte la Federaţia Spaniolă de fotbal. Baciul a discutat cu cel care-l va înlocui pe Platini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gică Popescu FOTO Mediafax

Gheorghe Popescu şi-a luat rolul în serios şi a fost într-un turneu de documentare la cele mai importante federaţii de fotbal din Europa, trecând pe rând, prin Italia, Germania, Olanda şi Spania.

La cea din urmă a avut parte de cea mai frumoasă surpriză, şeful fotbalului spaniol primindu-l ca pe un omolog de-al său, deşi alegerile la FRF sunt programate abia pe 5 martie.
Angel Maria Villar, fost fotbalist la Atletico Bilbao, şi avocat de profesie, este cel mai longeviv preşedinte de Federaţie din Europa. Conduce destinele fotbalului spaniol din 1988, când avea numai 38 de ani, şi treptat a ajuns şi un pilon important la FIFA şi la UEFA, unde este vice-preşedinte în Comitetul Executiv al acestor instituţii. Villar, despre care se spune că va fi preşedinte la UEFA, după ce Platini va avansa la FIFA, mutări preconizate pentru 2015, când Sepp Blatter se va retrage, i-a oferit lui Gică Popescu toate detaliile organizării Federaţiei Spaniole.
Întâlnirea a avut loc la baza „Las Rozas” din apropierea Madridului, acolo unde au cantonamentul toate echipele naţionale ale Spaniei. Angel Maria Villar îl ştie pe Gică Popescu de pe vremea când acesta juca la FC Barcelona şi a fost căpitanul catalanilor care a căştigat Cupa Cupelor în 1997. Doar doi fotbalişti străini au avut onoarea de a purta banderola Barcelonei, neamţul Bernd Schuster şi românul Gheorghe Popescu, ceea ce a făcut ca Baciul să rămână definitiv în istoria clubului şi chiar a fotbalului spaniol.


Villar, care e bun prieten şi cu Mircea Sandu, era la curent cu intenţiile lui Popescu de a prelua preşedinţia FRF şi l-a asigurat de tot sprijinul lui. Apoi, el l-a lăsat pe mâna lui Ginez Melendez, coordonatorul tuturor loturilor naţionale de juniori şi tineret ale Spaniei, un tehnician care a câştigat tot ce se putea câştiga cu naţionalele Spaniei. Cu acesta, Gică a avut discuţii tehnice, pe teme de organizare, dezvoltare, selecţie şi pregătire. Deşi, toate întâlnire pe care le-a avut în străinătate au adus puncte noi în strategia lui Popescu, vizita în Spania l-a impresionat cel mai mult pe acesta.   

popescu



Ce l-a impresionat pe Gică Popescu în străinătate
Olanda: Olandezii sunt o maşinărie eficientă. Scot maximum din orice resursă. Nu ratează nimic, nu scapă nimic, nu uită nimic. Toţi copii cu o urmă de talent sunt angrenaţi în fotbal, chiar dacă joacă la cluburi sportive, în competiţii şcolare sau în cele organizate pentru comunităţile defavorizate.
Germania: Nemţii sunt uriaşi. Au peste 50 de academii de fotbal, deţinute şi conduse de cluburi. Au investit zece ani pentreu a se ridica de la pământ, iar acum domină fotbalul cu o medie de vârstă incredibilă.
Italia: Italienii sunt perfecţionişti. Joacă fotbal la toate nivelurile, de la copii de 6 ani până la pensionari, în toate regiunile. Se spune că în satele lor găseşti o biserică şi un teren de fotbal. La prima vedere sunt organizaţi pe foarte multe nivele şi în foarte multe structuri, dar toate au un rol foarte bine definit şi funcţionează perfect.

popescu
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite