Gigi Becali, exploziv după episodul „Black Lives Matter“: Cum a catalogat gestul jucătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Becali

Patronul FCSB a urmărit amicalul Anglia - România (1-0) şi, la fel ca mulţi telespecatori, a fost indignat de faptul că 9 din cei 11 jucători, aflaţi în echipa de start trimisă pe teren de Rădoi, au stat în genunchi.

Practic, doar Nicolae Stanciu şi Ionuţ Nedelcearu au refuzat momentul „Black Lives Matter“, după cum „Adevărul“ a arătat aici, publicând o captură de pe „Riverside“, înainte de primul fluier al meciului.

Selecţionerul Mirel Rădoi a explicat aici ce s-a petrecut în vestiarul României şi cum au fost informaţi fotbaliştii tricolori despre gestul care se vrea împotriva rasismului.

Aşa cum era de aşteptat, acest episod a fost comentat atât în Anglia, cât şi în ţară. Primele reacţii au venit, în pauza amicalului de la Middlesbrough, în studioul Digi Sport, după cum „Adevărul“ a scris aici. Iar după terminarea jocului, într-o intervenţie la Pro X, Gigi Becali a fost întrebat şi el despre decizia celor 9 fotbalişti din echipa de start a României de a sta în genunchi.

Ce a spus Gigi Becali?

*Pentru ce să îngeunchezi? Dacă în conştiinţa ta iubeşti oamenii şi nu faci discriminare, ce rost are să îngenunchezi? Sunt nişte gesturi false, făcute la ordinul sau la cererea unor asociaţii. 

*Se spune de mine că sunt rasist şi fac discriminare, dar eu investesc milioane de euro în Uganda, Rwanda şi Burundi, ajut copii negri şi le plătesc şcolarizarea. Dacă ei sunt negri, eu cum să le spun? Că sunt albi? 

*Eu sunt om liber şi spun cum simt. Îi iubesc, trimit foarte mulţi bani acolo, ajut copii, ajut spitalele de acolo. Cât timp a fost pandemie, am trimis mulţi bani la episcopiile din Uganda şi Rwanda. Cum să fiu rasist dacă le trimit bani? Sunt rasist dacă le spun negri?

CITEŞTE ŞI:

Nedelcearu, revoltat după ce i s-a cerut să stea în genunchi: „O ipocrizie!“

AUR desfiinţează gestul „Black Lives Matter“: „O naţională în genunchi“. Postare virulentă pe Facebook

Episodul „Black Lives Matter“, lămurit de Rădoi: Ce s-a petrecut înaintea amicalului cu Anglia

Stanciu a explicat motivul deciziei de a nu îngenunchea pentru mişcarea „Black Lives Matter“: „Mi se pare normal“

Presa britanică a analizat cel mai controversat moment din Anglia - România: Apar reacţii şi din ţară

România şi Anglia, huiduite copios: Momentul care a enervat publicul FOTO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite