Gigi Becali, primul interviu dat din închisoare: l-a implorat pe Băsescu să-l graţieze. Când crede că va fi eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali
Gigi Becali

La 296 de zile după ce a fost trimis după gratii, patronul Stelei a rupt tăcerea şi a cerut clemenţă printr-un discurs lacrimogen în care a lansat un apel disperat către preşedintele ţării.

Familia Becali, cândva una dintre cele mai puternice din România, a ajuns acum într-o situaţie ce părea de neconceput: Gigi, Giovanni şi Victor au ajuns toţi în închisoare! Dacă ultimii doi sunt de o săptămână în arest, în schimb, Gigi are deja aproape zece luni de când a fost închis. Iar cel care se recomanda, cândva, drept cel mai puternic om din România a ajuns la capătul răbdării. Drept dovadă, a acordat un interviu la România TV în care, pur şi simplu, a implorat să fie eliberat.

L-a rugat pe Băsescu să-l primească la o vizită

„Îi spun domnului preşedinte, jumătate din pedeapsă am executat-o! Nu cred eu că dumneavoastră aveţi impresia că eu sunt sechestrator, cum aţi văzut la televizor. Graţierea a cerut-o familia mea, acum o cer şi eu verbal! Nu vreau să zic mai multe pentru că nu vreau să fiu cerşetor. Îl rog din inimă şi pe domnul prim-ministru să citească legea de executare a pedepsei şi să vadă ce înseamnă regimul deschis. Îl rog pe Traian Băsescu să facă un demers, dacă legea îi permite, să mă cheme să-i explic“, şi-a început Becali discursul.

El s-a arătat oripilat de ceea ce i s-a întâmplat, de când a ajuns în închisoare. „Spun tot ce se întâmplă în puşcăriile din România. Până acum nu ştiam ce se întâmplă, nu cunoşteam legea. Dar ce e în puşcăriile din România e inadmisibil. Sunteţi complicii la Judecata de Apoi. Mor oamenii în puşcării! Să citească rugămintea unui om pe care l-au cunoscut. Cu Victor Ponta am fost camarad. Eu sunt ca un soldat, el ca un general. În mod normal, n-ar trebui să fiu în puşcărie, poate doar să dorm aici. Aşa e legea“, a continuat latifundiarul.

„Sunt batjocorit! Îi dau în judecată“

Becali a insistat că merită să iasă din închisoare şi a trecut la ameninţări, în cazul în care nu va fi graţiat. „Apropo de graţiere. Domnul preşedinte spune foarte clar să avem încredere în Justiţie. Nu comentez hotărârile, pentru că aşa e normal. Am devenit şi eu un om mai smerit de când sunt aici. Eu cred că vor lua măsuri. Dar prin absurd, dacă nu se va întâmpla asta, îi dau în judecată, trebuie să-mi dea drumul duminica la biserică. Lor le e frică să nu creeaze un precedent! Cel mai important e faptul că eu am executat jumătate de pedeapsă. Acum vin şi spun, sper, cu ajutorul lui Dumnezeu, să fiu sănătos. N-am paralizat încă. De ce nu mi se dă dreptul să-mi văd 10 zile familia? Sunt batjocorit. Nu mi se dă dreptul să-mi iau mama în braţe. Asta e vocea durerii din inima mea!“, a adăugat Gigi Becali.

„Legea spune că pot să merg şi la teatru fără pază“

Patronul Stelei a făcut referire la faptul că regimul său de detenţie a fost schimbat într-unul deschis, dar această hotărâre n-a fost pusă în aplicare: „Legea spune că eu pot să plec din puşcărie fără pază. Eu pot să merg şi la teatru fără pază. Aşa spune legea. Respectaţi legea!“

Becali e dispus chiar să fie eliberat, temporar, pentru a-şi rezolva problemele de sănătate, după care să se întoarcă în închisoare. „Doctorul spune că trebuie să fiu operat, altfel nu pot face puşcărie. Ce rău fac dacă după operaţie îmi ispăşesc pedeapsa? Eu sunt chinuit exact ca un sălbatic. Domnul preşedinte ştie ce înseamnă hernie de disc. Nu înţeleg de ce nu m-a graţiat. Cel mai mare neurochirurg, doctorul Davidescu, mi-a zis să nu mă operez în România“, a povestit patronul Stelei.

„Asta e vocea bărbatului care îşi strigă durerea“

Gigi Becali a admis că a ajuns la capătul răbdării şi nu mai poate stă închis. „Aveam dreptul la 30 de zile să stau cu familia. Nu mi s-a dat decât o zi. Poate Dumnezeu m-a dus aici ca să văd suferinţa oamenilor. Am stat lângă oameni cărora le-au murit părinţii de dorul lui. Sunt exact cum m-au făcut judecătorii, un sălbatic, pentru că n-am mamă şi n-am familie. N-am casă, n-am nimic. Nu mai am nimic. Asta se întâmplă acum în România, într-un stat de drept. Asta e vocea durerii din sufletul meu, vocea bărbatului care îşi strigă durerea. Care nu şi-a mai văzut nevasta în dormitorul lui, mama în sufragerie şi copiii în bucătărie! Nu mi se dă dreptul să-mi iau mama în braţe. Nu mai am nimic, ca să am ceva trebuie să închid ochii şi să-mi aduc aminte de chipurile lor“, a declarat Becali pentru România TV.

E sigur că va fi graţiat până de Paşte

Latifundiarul a încheiat, lansând un nou apel la preşedintele României. „Domnul preşedinte poate să spună că omul ăsta e acuzat că a furat 600.000 de euro, dar a dat înapoi 30.000.000. Poate spune că a vrut să dea bani să se joace corect, pentru a evita o fraudă şi i-au confiscat 1,7 milioane. A plătit prejudiciul statului. Face un bine unui om cu care a stat la masă, îi mulţumesc pentru acel moment. Eu aşa cred că trebuie să facă un preşedinte. O să cer de 100 de ori graţierea. Sunt sigur că mi-o va acorda până de Paşte. Dacă vrea să mi-o dea până atunci, mi-o dă. Sunt convins de asta“, a afirmat Becali.

Nu mai am duşmănie pe nimeni. Nu sunt cu nevasta mea şi cu copiii mei, dar sunt cu Hristos aici. Eu sunt chinuit exact ca un sălbatic. Gigi Becali Nu mă interesează politica. Nu o să mai fac niciodată asta. Mă interesează numai mântuirea. De fotbal mă voi ocupa numai pentru a face bani. Fotbalul e păcatul vieţii mele pe care o să-l iau cu mine în mormânt. O să spun atunci că m-am închinat la idoli până la sfârşitul vieţii mele. Gigi Becali
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite