Gigi Becali, redus la tăcere după un gest oribil: Cum i-a închis Duckadam gura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul FCSB a făcut, marţi, un spectacol grotesc în faţa jurnaliştilor, fluturând o foaie cu deplasările făcute de fostul preşedinte de imagine al echipei. În plus, s-a lăudat că i-a dat o grămadă de bani. Spre seară, latifundiarul a fost nevoit să facă un pas înapoi.

Gigi Becali s-a obişnuit să jignească, în stânga şi în dreapta, fără să primească vreun răspuns. De multe ori, cei atacaţi de patronul FCSB tac din gură pe principiul „mi-e ruşine de ruşinea lui“. Ceea ce nu e mereu cea mai bună soluţie, fiindcă, spunând tot ce-i trece prin cap, fără să primească un răspuns pe măsură, Becali a devenit un om scăpat de sub control, în ultimii ani.

Marţi, el a organizat o conferinţă la reşedinţa sa de la Aleea Alexandru în care l-a mai batojocorit o dată pe Bogdan Argeş Vintilă, cu ocazia destituirii sale din funcţie, după care l-a umilit şi pe Adrian Petre, când a prezentat noua achiziţie a echipei, Sergiu Buş.

Până să aibă aceste manifestări grobiene, Becali s-a luat însă de fostul preşedinte de imagine de la FCSB, Helmuth Duckadam. Acesta a plecat de curând de la club, dându-şi demisia, după ce salariul său a fost redus, treptat, până la 2.000 de lei pe lună. De atunci, au urmat mai multe schimburi de replici între Becali şi Duckadam. Ceea ce nu i-a convenit latifundiarului care, marţi, a încercat să insinueze că Duckadam a fost plimbat în străinătate pe banii FCSB şi a încasat o sumă mare, fără să facă nimic.

Ce a spus Gigi Becali la conferinţă?

*Nu fac niciun fel de acuză la adresa lui, doar spun adevărul. A început din august 2010 la noi, a luat 2.500 de euro pe lună, deci în 10 ani a câştigat de la mine 300.000 de euro, nevenind cam niciodată, nu prea a venit, adică a venit de câteva ori.

*Eu i -am spus: te rog, du-te să te ocupi de portari, ai mână liberă. Dar nu s-a dus. Eu spun adevărul. Vreau să-l acuz, fără să se supere, de minciună. El a spus că n-a fost niciodată invitat la deplasările din străinătate. El a fost la 26 de deplasări, dar n-a vrut el să meargă. Vi le dau pe o foaie.

*Duckadam a câştigat din 2010 până azi 300.000 de euro de la mine, fără să lucreze nimic.

Imagine indisponibilă

Duckadam, furios! Becali a făcut pasul înapoi

După aceste declaraţii, Helmuth Duckadam i-a oferit patronului de la FCSB o replică scurtă şi tăioasă, seara, într-o intervenţie laa Digi Sport.

„M-a deranjat declaraţia lui Gigi Becali n care a spus că Duckadam a luat bani degeaba. Şi nervii mei au o limită, încerc să mă abţin. Vreau să fiu decent. În primul rând, că cei 300.000 de euro, despre care spune domnul Becali, i-am luat în 10 ani. Sunt fotbalişti care au fost la Steaua, şi care au câştigat 300.000 de euro într-un sezon, şi care nu-mi ajung nici măcar la degetul mic. Apoi, eu niciodată n-am făcut vreo cerere de salariu. Nici în 2010, când m-a sunat domnul Becali să vin la Steaua, şi nici în 2015. Ce mi s-a oferit, asta am acceptat. I-am mulţumit public şi o fac şi acum şi sper să o închidem aici“, a spus „Eroul de la Sevilla“.

Simţind că Duckadam s-a enervat şi că îl poate face de ruşine, Becali a intrat şi el la Digi Sport şi a încercat să o dea la pace cu fostul mare portar.

„N-am vrut să-l atac pe Duckadam! I-am propus un salariu mai mic din cauza pandemiei. Eu am dat jucători afară ca să plătesc salariile, l-am dat afară pe Gnohere, l-am lăsat pe Planici să plece. Helmuth e un om deosebit, caracter frumos, tot ce vrei. Voiam doar să se afle adevărul! Am zis că trebuie să clarific acest lucru, fără să atac. Mi-a dat Vali Argăseală (n.r. - preşedinte FCSB) lista cu cele 26 de deplasări ale lui Helmuth, am spus eu vreo minciună? Duckadam e un om de mare valoare, nu-mi pare rău de banii pe care i-a luat, nu i-a luat degeaba, am spus doar adevărul“, a spus Becali.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite