Gigi Becali, spectacol grotesc: Cum a redus totul la băşcălie la prezentarea noului jucător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Becali

Au trecut şase ani de când FCSB a luat ultimul titlu şi patru de când echipa a ajuns ultima dată în grupele unei competiţii europene. Aceste contraperformanţe nu doar că nu-l îngrijorează pe patron, dar pare că îl amuză!

Gigi Becali a organizat, ieri, o conferinţă la reşedinţa sa din Aleea Alexandru, cu ocazia prezentării lui Alexandru Creţu, mijlocaş defensiv de 1,89 de metri, cu patru selecţii la naţională. Acesta a evoluat ultima dată, la Maribor (Slovenia). 

Întreg evenimentul s-a derulat în acelaşi stil cu care Gigi Becali a obişnuit presa: într-o atmosferă de băşcălie! Latifundiarul a glumit pe bandă, fie că a vorbit despre motivele aducerii lui Creţu, fie că s-a referit la antrenorul Dinu Todoran pe care, potrivit spuselor sale, l-a ales pentru că acesta se afla în biserică, atunci a fost sunat de Becali.

„Creţu mi-a zis «Hristos a înviat!»“

Mai întâi, patronul FCSB a explicat cu ce l-a impresionat ultimul transfer al echipei, al doilea în această vară, după cel al lui Andrei Codrea (21 de ani), mijlocaş ofensiv luat de la Clinceni.

„Pe Creţu l-am vrut şi acum 6-7 ani, dar n-a vrut să vină. El spune că e mai bine acum, că e mult mai bun. Îmi place comportamentul lui, a vorbit cu mine şi n-are nicio emoţie, nimic! Mi-a zis că vrea să câştige toţi banii din contract, că în cei trei ani de contract vrea trei campionate. De ce m-a încântat el pe mine? Vă spun în premieră. Niciodată când am sunat un fotbalist nu mi s-a întâmplat să-mi răspundă cu «Hristos a înviat!». Dar Creţu, şi astăzi când l-am sunat, a zis «Hristos a înviat!». Cu tărie, bărbăţie şi atitudine! Bravo lui!“, a explicat Becali.

Todoran

„Mai bine că l-am luat pe «Dorodan» Todoran“

Apoi, patronul FCSB şi-a adus aminte de noul antrenor, Dinu Todoran (foto), pe care l-a sunat pentru a-l lua la echipa a doua, însă, atunci când a aflat că fostul mijlocaş se află într-o biserică, i-a propus banca tehnică a primei echipe. Asta după ce, într-o primă fază, Becali a negociat cu Marius Şumudică pentru funcţia de antrenor.

„Şumudică se bucură că se duce la CFR, din ce am auzit. Se duce la echipa campionă, are multe şanse. Eu o luasem razna de nebun! Păi, de ce să dau 600.000 euro, cu taxe, pentru un antrenor, în loc de 60.000 cu taxe? Doamne fereşte! Îl aduc pe «Dorodan», pe Todoran“, a spus latifundiarul. 

Becali a explicat apoi de ce, în viziunea sa, nu merită să investească prea mult pentru aducerea unui antrenor: „S-a demonstrat în lume că antrenorul contează mult, dar noi vorbim de România. Aici nu sunt jucători de mare valoare, care să înţeleagă ce zice antrenorul. Vorbim de unii care ascultă ce zice antrenorul şi fac ca ei. Sau sunt unii care cred că ei ştiu mai bine. În România, antrenorul contează 60%. La mine e altfel, nu e nici măcar aşa. La mine e Dumnezeu! Pot aduce 7.000 de antrenori, cei mai mai mari din lume... Dacă nu merit, nu primesc. Îl aduc pe «Dorodan» şi primesc. La mine totul e dar. Aşa a fost în viaţă. Când n-am meritat, ştie Domnul ce păcate am făcut. Înseamnă că nu merit“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite