Gigi Becali, terminat: A intrat, telefonic, la o emisiune TV şi a anunţat ce va face la FCSB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fără victorie în campionat după pauza cauzată de pandemie şi cu o echipă ieşită din lupta pentru primele două locuri, patronul FCSB are planuri extrem de dure pentru lunile care urmează.

FCSB a fost învinsă şi de Astra Giurgiu, o echipă fără obiectiv în play-off, în condiţiile în care n-a obţinut licenţa europeană şi, indiferent de clasarea de la finalul campionatului, nu poate evolua în următorul sezon al competiţiilor organizate de UEFA.

Eşecul de la Giurgiu l-a lămurit pe Gigi Becali definitiv că are o echipă de duzină, fără perspectivă. Aşa că, potrivit spuselor sale la Digi Sport, de acum încolo latifundiarul îşi va scoate jucătorii pe tarabă, urmând să se debaraseze de Denis Man, Florinel Coman şi Tănase, într-o încercare de a mai câştiga ceva bani, după care va merge pe mâna unor tineri promovaţi de la Academie. În acest context, după cum a admis, cel mai probabil, FCSB va deveni o echipă de play-out.

Totuşi, Becali a insistat că e exclus să facă din FCSB ce a ajuns Dinamo, „fiindcă nu vreau să mă fac de râs în fotbal“.

Ce a spus Gigi Becali?

*Când ai 2-0, trebuie să joci fotbal. Trebuia să câştigăm cu 6 sau 7 la 0. CFR, dacă avea 2-0 cu Astra, ar fi câştigat cu 22-0! Am avut 2-0, dar jucătorii jucau aiurea, fără dorinţă. Dacă am fi câştigat acest meci, noi eram cam siguri de cupele europene. Aşa, avem emoţii, nu ştim dacă vom câştiga Cupa României. Dacă vom juca aşa, nu mai câştigăm niciun punct până la final. 

*Vina mea e că am uitat că e Tănase (n.r. - Florin Tănase) pe teren. Trebuia scos, dar eu nu mai ştiam că e el pe teren. E vorba de bărbăţie, ce să mai vorbim de Tănase? Ei sunt copii, sunt copii, sunt copii. Cristian Dumitru e bărbat, e fotbalist, îmi pare rău că nu l-am băgat de la început.

*Acum nu vorbesc de schimbarea antrenorului. Reghe (n.r. - Laurenţiu Reghecampf) a venit la mine acasă şi mi-a zis: «Oricând apelezi la mine, sunt prezent. Ca să ştii». Şi i-am zis că nu-l schimb pe Vintilă. Să vedem ce şi cum. Mie îmi place jocul echipei, nu-mi plac rezultatele. A zis Vintilă că obietivul e participarea în cupele europene? Săracu', nici el nu mai ştie ce zice, când îl întrebaţi...La FCSB, obiectivul e câştigarea campionatului, tată! La ora asta continui cu Vintilă, dar nu rămâne indiferent de situaţie. El n-are autoritate, o să vorbesc cu Meme (n.r. - Mihai Stoica) să treacă el pe bancă...

*L-am dat afară pe Alibec? Am luat un milion de euro pe el, n-a fost dat afară. Are caracter, e băiat de calitate. Dar nu mai vreau fotbalişti de calitate. Voi nu ştiţi ce se întâmplă la antrenamente. E ca un copil căruia nu-i dă maică-sa ţâţă. 

*Eu am nevoie de disciplină. Eu n-am nevoie ca un jucător să comenteze la antrenamente. Măcar să avem disciplină la antrenamente, ceea ce există la noi în momentul de faţă.

*I-a plăcut lui Duckadam de Man? Foarte bine că i-a plăcut, dar eu spun aşa: dacă cineva îl vedea pe Man în meciul ăsta…Ce? Dacă a dat gol, înseamnă că e bun? Atitudinea pe care a avut-o Man, au avut-o toţi jucătorii. Dacă va avea atitudinea asta, nu va mai pleca niciodată în străinătate domnul Man...

*Am avut o ofertă pentru Man, săptămâna trecută. Îmi dădeau două milioane de euro acum şi zece obligatoriu, în decembrie. Sau şase milioane pe 50% din el. Dar n-am vrut să-l dau. Nu ştiu de la ce echipă, că nu mi-au spus-o. Însă în situaţia de acum, îl dau. Şi pe el, şi pe Coman, pe care iau câteva milioane.

*Care apărare? Păi, n-avem. De unde? Aia e apărare? Miron săracu' (râde). Îmi vine să râd când îmi aduc aminte cum cade. Săracul de el, vai de capul lui. Mingea nu ajungea niciodată la Astra dacă nu le-o dădeam noi. Fundaşii centrali dădeau aiurea în minge, la fel şi Cristea (n.r. - Iulian Cristea). Nea Miroane N-am cu cine să joc. Mai bine bag un puşti acum. Bine că i-am făcut contract un an, plus alţi doi ani, bine că n-am făcut pe 3 ani direct! De ce să-l mai ţin? (n.r. - pe Miron). Decât să ţin jucători ca Miron, mai bine mă las de fotbal şi nu mă mai uit la fotbal!

*Orice ar fi pe viitor, iau doi fundaşi centrali din România, nu ştiu, văd, Frăsinescu, nu ştiu, că toţi sunt mai buni decât ai noştri. Semnez pe 6 luni cu ei, plus alţi 2 ani. Dacă nu eşti bun, du-te, tată, acasă. 

*Cu Planici n-am nicio treabă. Astea sunt în defavoarea lui ce se întâmplă. Eu nu fac discuţii amicale cu jucătorii. Eu semnez contracte cu ei şi atât. Sunt 100% sigur că voi câştiga (n.r. - litigiul cu Planici, care n-a mai venit la antrenament). Păi, dacă am contract semnat? O să vedem...

Liga I, program

Play-off, etapa a 5-a

Vineri

Gaz Metan - Botoşani 0-2

Duminică

CFR - CS U Craiova 2-3

Luni

Astra - FCSB 3-2

Clasament

1. CFR Cluj 5 3 1 1 7-4 36

2. CS U Craiova 5 4 0 1 10-9 35

3. Astra 5 2 1 2 6-6 28

4. FCSB 5 1 2 2 10-9 27

5. Botoşani 5 1 1 3 5-7 27

6. Gaz Metan 5 0 3 2 3-6 25

Play-out

Etapa a 6-a

Vineri

Hermannstadt - Clinceni 0-1

Sâmbătă

Chindia - Poli Iaşi 0-2

Sepsi - Viitorul 3-3

Duminică

Dinamo - Voluntari 0-1

Clasament

1. Viitorul 6 3 2 1 13-9 31

2. Voluntari 5 4 2 0 8-2 24

3. Sepsi 6 1 4 1 10-9 24

4. Clinceni 6 4 0 2 6-6 23

5. Poli Iaşi 6 2 1 3 5-5 18

6. Hermannstadt 5 1 2 2 4-7 18

7. Chindia 5 1 1 3 3-6 17

8. Dinamo 4 0 0 4 1-6 17

*Locul 6 va juca baraj cu locul 3 din liga a doua, câştigătoarea urmând a evolua în Liga I, în sezonul viitor.

 **Locurile 7 şi 8 vor retrograda direct

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite