Gigi: „Jos dictatura!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După Adrian Mititelu, patronul Stelei s-a alăturat şi el grupului care vrea să-l dea jos pe Dumitru Dragomir din fruntea Ligii. Finanţatorul roş-albaştrilor a lansat un atac fără precedent la adresa lui „Corleone“, ameninţându-l cu reclamaţii la FIFA şi UEFA!

„Cazul Găman şi Bărboianu" a dat naştere la un scandal monstru care ia amploare ca un bulgăre de zăpadă! Primul care a sărit în apărarea lui Adrian Mititelu a fost patronul Timişoarei, Marian Iancu. Ieri, „opoziţiei" care se formează încet, dar sigur împotriva preşedintelui LPF i s-a alăturat un membru marcant: Gigi Becali! Acesta l-a „mitraliat" pe Dumitru Dragomir, aducându-i mai multe capete de acuzare.

Citiţi şi:

Dragomir: "Gigi Becali poate fi declarat persoana non-grata!"

1 Comisiile nu sunt independente -
„Vă spun eu cum stau lucrurile. Cocean ăla (n.r. - Valentin Cocean, preşedintele Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor) este asociat cu nevasta lui Nicu Badea (n.r. - preşedintele CA al FC Dinamo), are firmă de avocatură. Ăsta, Florea (n.r. - Daniel Florea, preşedintele Comisiei de Recurs), eu sunt prieten bun de tot cu el. Ăla, Doru Neagu (n.r. - Ion Neagu, preşedintele Comisiei de Disciplină) e fratele şi «copilul» lui Dumitru Dragomir. Dacă îi zice Mitică: «Stai în cap», direct în cap se bagă! Păi, oamenii ăştia pot fi independenţi?! O dată am primit o amendă şi mi-a zis Doru Neagu: «Îţi dădeam eu vreo­dată amendă ţie, nea Gigi? Îndrăzneam eu? Dragomir m-a pus. Eu ce să fac, dacă el m-a crescut?»".

2 Amenzile sunt prea mari - „Cum să dai amendă de trei miliarde? Nici în fotbalul european, unde sunt sute de miliarde de euro, nu se face aşa ceva! UEFA ne-a dat nouă amendă 10.000 de euro pentru nu ştiu ce nenorocire. Altă dată, era să iasă o crimă, cu petarde şi capete sparte. Amenda UEFA? 12.000 de euro. Acum, hai să facem o comparaţie între aceste amenzi şi cele dictate de Mitică la Ligă: trei miliarde, 80.000 de euro. Ho, bă! Unde vezi aşa ceva?".

3 Dragomir practică dictatura
- „La noi, la fotbal, e cum era primul secretar şi judeţul. Judeţul era al lui. Puterea lui Dragomir stă în şantajul pe care îl face cu cluburile mici. El le spune aşa: «Cluburile mari, cu Becali, vor să vă păcălească cu drepturile de televizare. Dacă nu sunt eu, vă mănâncă, nu mai luaţi banii». Mitică bate câmpii! Un bun manager mai câştigă încă 30-40 de milioane de euro cu vânzarea drepturilor TV".

Îl vor pe Dumitru Costin şef la LPF!

Gigi Becali a găsit şi soluţia pentru însănătoşirea fotbalului românesc în persoana lui Dumitru Costin, actualul preşedinte al Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori. Finanţatorul Stelei e convins că va găsi tot mai mulţi adepţi pentru a-l detrona pe Dragomir de la şefia LPF. „Vine unul ca Mititelu şi se bate până în pânzele albe. Mai vin şi eu din spate, mai vine şi Borcea, că aşa am vorbit cu el, mai vine încă unul care zice ca noi. Apoi se duce cineva pe la UEFA, pe la FIFA, pe la tribunalul civil şi să vezi cum îl pune cu botul pe labe pe Mitică şi se termină dictatura! Păi, dictatura cum se termină? Cu revoluţie, nu? Ştiţi cine îi va curăţa? Cine va face curăţenie în fotbal? Dumitru Costin. O să vedeţi. Ăla va face curăţenie şi pe la comisii", a punctat latifundiarul.

Şi Vasluiul e anti-LPF

Adrian Porumboiu a pus şi el tunurile pe LPF. Finanţatorul Vasluiului e supărat din cauza deciziilor în „cazul Ljubinkovici". Mijlocaşul sârb a obţinut rezilierea contractului cu FC Vaslui după un verdict dat de FIFA şi de LPF. „Nu sunt prostul fotbalului românesc! O să dau Liga şi FIFA în judecată. Să plătească toţi cei care au greşit", a spus Porumboiu.

Alte „revolte" anti-Mitică

- În aprilie 2010, George Copos a luat „foc" după „cazul Varga-Bălan", propunându-l pe Gino Iorgulescu în locul actualului conducător al LPF.
- În 2009, Marin Condescu a propus înlocuirea lui Dragomir, acuzând faptul că regulamentele se aplică preferenţial. De unde a plecat scandalul? Comisiile i-au dat dreptate lui Dinamo în speţa lui Ilie Iordache, caz în care conducătorul Pandurilor a pierdut un milion de euro!
- În 2008, Constantin Iacov s-a autopropus la şefia Ligii, catalogând drept „mafiot" modul în care Dragomir conduce fotbalul românesc.

S-au certat şi pe drepturile TV

Dragomir a fost pus la zid de Becali şi compania şi într-o altă problemă. La începutul săptămânii, conducătorii cluburilor au forţat amânarea şedinţei în care trebuia vândut Caietul de Sarcini pentru licitaţia în urma căreia vor fi cedaţi drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I. „Alianţa anti-Mitică" e nemulţumită de modul în care a fost întocmit Caietul de Sarcini. În plus, Becali, Mititelu şi ceilalţi conducători spun că, potrivit sistemului gândit de Dragomir, nu se vor alege cu sumele dorite în urma vânzării drepturilor TV.

Dragomir: „Îi interzic lui Becali să intre pe stadion"

image

Dumitru Dragomir i-a răspuns contestatarului său Foto: Adevărul

Preşedintele Ligii Profesioniste i-a răspuns tăios lui Becali. „O să-l chem să se confrunte cu Doru Neagu şi la comisii. El trebuie să demonstreze că e dictatură şi că se face şantaj la LPF. Afirmaţiile lui Becali sunt foarte grave. Dacă va continua în felul acesta, voi milita pentru interzicerea lui de pe toate stadioanele din Liga I! Mai mult, poate ajunge chiar persona non grata", a ameninţat Dumitru Dragomir. Ce înseamnă asta? „N-o să mai aibă voie nici să meargă la meciuri, nici să facă absolut nimic din ceea ce are legătură cu fotbalul românesc", ne-a explicat şeful LPF.

Spune că e „sclavie" în Ghencea

„Corleone" le-a luat apărarea angajaţilor săi. „Cei de la comisii sunt super-independenţi! Ce, dacă eşti prieten cu cineva nu mai poţi fi independent? Numai un tâmpit poate să creadă asta. Oamenii proşti, analfabeţii care n-au pus mâna pe o carte, aşa gândesc. Cei care au făcut avere prin şantaje aşa cred că se întâmplă în viaţă. Dar eu, la Ligă, nu fac şantaj, eu nu fac nimic în afara legii şi a regulamentelor din fotbal", a menţionat preşedintele Ligii. Dragomir l-a mai acuzat pe Becali de modul cum îşi tratează angajaţii la clubul din Ghencea. „La el, la Steaua, ce este când îi face sclavi pe toţi? La noi, la Ligă, este muncă colectivă. La Steaua este dictatură! Dacă spune că sunt amenzile mari la LPF, să schimbe regulamentul. Ce, regulamentul l-am făcut eu? Ei, conducătorii, au făcut regulamentul", a mai explicat Dragomir.

"Mitică e vai de mama lui dacă mă face pe mine persona non grata! El ar trebui să fie aşa."
Gigi Becali finanţator Steaua

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite