Gimnastica artistică a murit, renaşte cea ritmică. După 20 de ani, România e din nou reprezentată la Jocurile Olimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gimnasta Ana Luiza Filiorianu
Gimnasta Ana Luiza Filiorianu

Gimnasta Ana Luiza Filiorianu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, în disciplina ritmică, după ce s-a clasat pe locul 6 la individual-compus în cadrul turneului preolimpic din Brazilia, România având o reprezentantă la Olimpiadă în acest sport după 20 de ani.

Gimnasta tricoloră a concurat joi noapte în competiţia individual-compus, la care au luat startul 24 de sportive. Ana Luiza Filiorianu a încheiat pe locul 6, cu un total de 66,699 puncte, iar primele 10 clasate au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice. Filiorianu a avut cele mai mari note în probele de panglică (17,150) şi minge (17,233). Gimnasta care va împlini 17 ani în luna iulie, înaintea participării la JO de la Rio, a avut o clasare meritorie şi la Jocurile Olimpice de Tineret, din 2014, când a ocupat locul 4.

"Suntem foarte fericiţi, e o mare bucurie să avem din nou o sportivă la Jocurile Olimpice după 20 de ani. Ultima dată am avut reprezentare la JO din 1996, la Atlanta. Concursul de azi-noapte a fost foarte dificil, cam de 9 ore, cu patru aparate unul după altul, Ana Luiza mi-a spus că a fost foarte greu. Ea s-a clasat pe locul 6, de fapt, nu 7 cum apare, pentru că prima clasată – Melitina Staniouta – avea calificarea la JO încă de la Mondialele de anul trecut, iar acum a concurat mai mult pentru palmares. Am vorbit cu gimnasta noastră doar pe internet, care e destul de scump acolo – vreo 10 dolari - şi a apucat să-mi spună cât de fericită este, chiar dacă oboseala e maximă. O aşteptăm cu drag acasă, va sosi duminică", a declarat, vineri, preşedintele Federaţiei Naţionale de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, pentru News.ro.

La JO de la Rio vor lua startul în calificări 24 de sportive la individual-compus, printre care se va afla şi Ana Luiza Filiorianu, iar primele 10 clasate vor evolua ulterior în finală. La Jocurile Olimpice, România va mai fi reprezentată la gimnastică, dar cea artistică, de Marian Drăgulescu, la sărituri, plus încă un gimnast şi o gimnastă care vor fi nominalizaţi de FRG. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite